Ostapenko pēc Maiami turnīra var piedzīvot lielu kritumu WTA rangā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, nesekmīgi spēlējot gaidāmajā Maiami (ASV) turnīrā, var piedzīvot lielu kritumu pasaules rangā un atstāt Top 30.

Nedēļas otrajā pusē Ostapenko un arī Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova startēs Maiami WTA "Premier" sērijas turnīrā. Viņām abām sacensību pirmā kārta būs brīva. 

Savukārt turnīra otrajā kārtā Ostapenko spēkosies ar kādu no Čehijas tenisistēm - Barboru Strīcovu (WTA 47.) vai Markētu Vondrušovu (WTA 61.), bet Sevastova tiksies ar ķīnieti Saisai Dženu (WTA 38.) vai čehieti Kateržinu Sinjakovu (WTA 42.).

Ostapenko pērn Maiami turnīrā sasniedza finālu, kur viņa atzina ASV tenisistes Sloeinas Stīvensas pārākumu.

Latvijas tenisiste pērn par turnīra fināla sasniegšanu nopelnīja 654 380 ASV dolāru naudas balvu un 640 reitinga punktus. Tobrīd viņa WTA rangā ieņēma 5. vietu, bet uzvaras gadījumā būtu pakāpusies uz 4. pozīciju.

Ostapenko patlaban pasaules reitingā ierindojas 23. pozīcijā, taču nesekmīga snieguma rezultātā viņa pēc Maiami turnīra var noslīdēt uz 31. vietu, jo Latvijas tenisistei šogad jāaizstāv pērn sacensībās izcīnītie 640 ranga punkti.

Šosezon WTA vienspēļu turnīros Ostapenko izcīnījusi 4 uzvaras un piedzīvojusi 7 zaudējumus.

Savukārt Sevastova pērn Maiami turnīrā cieta zaudējumu trešajā kārtā, tāpēc viņai jāaizstav krietni mazāk punktu nekā Ostapenko. Latvijas pirmā rakete šobrīd WTA rangā stabili ieņem 12. vietu un viņai nedraud liels kritums pasaules reitingā.

Sevastovai šogad WTA vienspēļu turnīros uzvaru un zaudējumu bilance ir pozitīva - 8 panākumi un 6 neveiksmes.

Maiami vīriešu turnīrā startēs Ernests Gulbis, kuram pirmajā kārtā būs jācīnās pret talantīgo serbu tenisistu Miomiru Kecmanoviču.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu