Novickis: Bija brīži, kad šķita, ka neapsteigšu Čemberleinu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Novickis pēc gūtā groza.
Novickis pēc gūtā groza. Foto: AFP/SCANPIX

Šajā sezonā bija brīži, kad Dalasas "Mavericks" leģendai Dirkam Novickim likās, ka viņš nespēs apsteigt Viltu Čemberleinu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Novicka un Kristapa Porziņģa pārstāvētā "Mavericks" pirmdien savā laukumā ar rezultātu 125:129 pagarinājumā piekāpās Daira Bertāna pārstāvētajai Ņūorleānas "Pelicans". Mačs izcēlās, ar to, ka uz sesto vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pakāpās Novickis.

Vācietis šajā spēlē bija nepieciešams gūt četrus punktus, lai apsteigtu vienu no visu laiku labākajiem centra spēlētājiem Čemberleinu. Novickis mačā guva astoņus punktus.

"Pirms sezonas es no Vilta atpaliku tikai par 233 punktiem, bet, tai ejot, bija brīži, kad es domāju, ka viņu neapsteigšu," pēc vēsturiskā sasnieguma sasniegšanas teica Novickis. "Man bija pēdas trauma, bet, kad atgriezos, es biju ļoti, ļoti lēns. Pēdējās pāris nedēļas es jutos labāk un sāku spēlēt labāk. Komanda sāka meklēt mani uzbrukumā un atkārtoja, lai metu."

Vēsturiskais panākums notika spēles ceturtajā minūtē, kad Novickis ar metienu pāri sedzēja rokām guva divus punktus, sanākušie "Mavericks" līdzjutēji cēlās kājās un ar ovācijām sveica leģendāro vācu spēlētāju.

"Esmu priecīgs, ka tas ir beidzies. Es centos to izdarīt jau iepriekšējā spēlē, bet nesanāca. Atmosfēra zālē bija vienkārši fantastiska. Tas ir tik nereāli - apsteigt tādu leģendu kā Vilts," teica Novickis.

Novickis rēķinā tagad ir 31 424 punkti NBA laukumos, par pieciem apsteidzot Čemberleinu.

"Vēlos vienkārši apsveikt Dirku. Tas ir vēsturisks sasniegums," pēc mača teica "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails. "Daudzi no jums nezina, kā Dirks ir ziedojies, lai šodien šeit to sasniegtu. Dirks par to ir pelnījis papildu uzslavas."

Vācietis ir rekordists NBA aizvadīto sezonu ziņā vienā klubā - šobrīd Novickis "Mavericks" rindās aizvada jau 21.sezonu.

Novickis šajā sezonā 38 spēlēs vidēji guvis 6 punktus, izcīnījis 2,4 atlēkušās bumbas, spēlējot caurmērā vien 13 minūtes.

Dalasas "Mavericks" ar 28 uzvarām 72 mačos ieņem 14.vietu Rietumu konferencē un reāli nepretendē uz dalību izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu