Porsche Macan būs elektriskā versija (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Porsche Macan
Porsche Macan Foto: Publicitātes foto

Porsche AG uzraudzības padome ir nolēmusi, ka Macan nākamā paaudze būs pilnīgi elektriska. Šis būs Porsche pirmais elektriskais kompaktais SUV, un ir paredzēts, ka tas uz montāžas konveijera nonāks nākamā gadu desmita sākumā. Macan gan nebūs pirmais elektriskais, jo jau 2019.gada beigās tirgū tiks laists Taycan, bet drīz pēc tam sekos tā atvasinājums Taycan Cross Turismo.

"Līdz 2022. gadam mēs ieguldīsim elektromobilitātē vairāk nekā sešus miljardus eiro, un līdz 2025. gadam 50% visu jauno Porsche automobiļu varētu būt elektropiedziņas sistēma. Tomēr nākamajos desmit gados mēs pievērsīsimies dažādām piedziņām, kas ietver vēl vairāk optimizētus benzīna motorus, no elektrotīkla uzlādējamu hibrīdautomobiļu modeļus un tīrus elektroauto," komentē Porsche AG valdes priekšsēdētājs Olivers Blūme.

Tāpat kā Taycan, arī kompaktajā SUV ir izmantota 800 voltu tehnoloģija, un tā pamatā ir Porsche PPE (Premium Platform Electric) arhitektūra, kas ir izstrādāta sadarbībā ar Audi AG.

Foto: Publicitātes foto

Nākamās paaudzes Macan tiks ražots uzņēmuma Leipcigas rūpnīcā, kur Porsche Leipzig GmbH ar 259 darbiniekiem 2002. gadā  sāka Cayenne ražošanu. Kopš tā laika ražotne ir nepārtraukti attīstījusies, lai kļūtu par vienu no modernākajām un ilgtspējīgākajām rūpnīcām autobūves nozarē. Pašlaik pēdējais paplašināšanās posms tika nodots ekspluatācijā pirms diviem gadiem. Tas ļāva tagad arī sēriju Panamera pilnīgi izgatavot Leipcigā un palielināt darbinieku skaitu līdz tagadējiem vairāk nekā 4000.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu