Azarts un Stojanoviča noslēpums futbola izlases pirmajā treniņā Ziemeļmaķedonijā

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase otrdien aizvadīja savu pirmo treniņu pirms 2020.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas atklāšanas mača pret Ziemeļmaķedoniju. Treniņā futbolisti darbojās azartiski un ar lielu degsmi, bet galvenais treneris Slaviša Stojanovičs pat Latvijas Futbola federācijas (LFF) pārstāvjiem neatklāja kādu svarīgu faktu par pirmo nodarbību Skopjē.

Uz Skopji Latvijas izlase devās ar līgumreisu no Rīgas, ceļā pavadot aptuveni divarpus stundas. Kopā ar komandu uz Ziemeļmaķedoniju lidoja arī LFF prezidents Kaspars Gorkšs. Viņš pirms valstsvienības pirmā treniņa neformālā sarunā ar žurnālistiem veltīja ļoti labus vārdus Skopjē esošajai futbola bāzei. 

Latvijas izlasei treniņš notika vakarpusē, bet trīs futbola laukumu kvalitāti, ģērbtuves, futbola internātu tas netraucēja novērtēt. Skaidrs, ka latviešiem vēl līdz kam tādam tikai jātiecas.

Interesanti rīkojās jaunais izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs, kurš pat izlases un LFF personālam neatklāja, cik ilgs treniņš paredzēts. Mediju pārstāvji varēja vērot tikai pirmās 15 minūtes, tad visiem bija jāatstāj laukuma tehniskā zona. Noprotams, ka viss treniņš noritēja intensīvā slodzē un ar lielu azartu. Kādā no epizodēm Deniss Rakels saņēma spēcīgu komandas biedra sitienu pa kājām un atstāja treniņu. Vēlāk gan viņš nodarbību turpināja, paužot, ka ar veselību viss ir kārtībā.

Treniņš ilga vairāk nekā stundu, pēc tās TVNET aicināja uz sarunu 18 gadus veco izlases debitantu Kristeru Toberu.

"Jau no pirmā treniņa sapratu, ka visu laiku jākoncentrējas darbam. Te viss notiek ļoti ātri. Treneris vēl iepazīst komandu, nav daudz laika. Liek uzsvaru uz bumbas kontroli un taktikas izpildi," sacīja jaunais futbolists. "Šajā bāzē esmu bijis arī iepriekš ar Latvijas U-19 izlasi. Ļoti labs dabīgais zālājs. Katrā gadījumā mums tagad ir visi apstākļi, lai labi sagatavotos ceturtdienas spēlei."

Debitantam Toberam izlasē palīdzot iejusties draugs un komandas biedrs "Liepājas" vienībā Jānis Ikaunieks. Tobers uzsver, ka citādā situācijā, nevienu nepazīstot, iejušanās noteikti būtu ilgāka.

Savukārt Ikaunieks nelielā sarunā ar TVNET veltīja daudz atzinīgu vārdu tieši Toberam.

"Viņš noteikti ir nosvērtāks un par sevi pārliecinātāks, nekā biju es, kad man bija 18 gadu. Es varēju arī "pa gaisiem palidot". Tobers ir īsts profesionālis. Tik agrīnā vecumā to vēl nevienā futbolistā neesmu redzējis," komandas biedru slavēja Ikaunieks. "Viņam ļoti patīk lasīt un izglītoties - kā futbolistam jāuzvedas, kā jārūpējas par savu ķermeni. Viņam vienmēr līdzi ir [atsildīšanās vingrinājumos nepieciešamie] ruļļi, atjaunošanās dzērieni. Kristeram futbols ir darbs, kas viņam ļoti patīk, tāpēc viņš redzami progresē."

Latvijas un Ziemeļmaķedonijas futbola izlašu mačs 2020. gada EČ kvalifikācijā notiks jau ceturtdien. Šī spēle būs jaunā galvenā trenera Slavišas Stojanoviča debija pie Latvijas izlases stūres. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu