Ābele, Ķimele un Čehova teātris piedāvā izrādi "Jūras vējš"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aktieris Mārtiņš Vilsons un režisore Māra Ķimele
Aktieris Mārtiņš Vilsons un režisore Māra Ķimele Foto: Paula Čurkste/LETA

Mēs visi, kas dzīvojam Baltijas jūras krastā, pazīstam jūras vēja spēku. Tas piepūš buras un jauc plānus, atnes lietu un izdzenā mākoņus, sajauc matus un atstāj uz lūpām sāls garšu, bet galvā – domas par pārmaiņām. Jūras vējš neuzklausa argumentus un neņem vērā veselo saprātu. Nu gluži kā mīlestība.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī 30. martā norisināsies teātra jaunākās izrādes "Jūras vējš", kas tapusi pēc Ingas Ābeles lugas motīviem, pirmizrāde. 

Jauniestudējuma režisore ir Māra Ķimele, tā scenogrāfiju veidojis Reinis Suhanovs, bet kostīmus - Ilze Vītoliņa

Izrādē lomās iejutīsies aktieri Andris Bulis, Dana Bjorka, Jana Herbsta, Mārtiņš Vilsons, Anatolijs Fečins, Jeļena Sigova, Aleksandrs Maļikovs, kā arī Nataļja Smirnova vai Anna Nele Āboliņa.

Lugu „Jūras vējš” teātrim piedāvāja Māra Ķimele, un krievu valodā tā tiek iestudēta pirmo reizi – tulkojis Roalds Dobrovenskis, kurš nu jau ne pirmo reizi ir palīdzējis latviešu autoru personāžiem runāt krievu valodā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu