Kariņš: Varam būt pārtikusi Ziemeļvalsts, ja sakārtosim vairākas būtiskas jomas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvija var būt pārtikusi Ziemeļvalsts, kur cilvēki dzīvo drošībā un pamatā ir apmierināti ar dzīvi un laimīgi, šodien Saeimā debatēs par 2019.gada valsts budžeta projektu sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Lai no pašreizējās vietas, kurā esam, sasniegtu šo mērķi, ir jāsakārto daudzas būtiskas jomas jeb sistēmas valstī, pauda premjers. Kariņš norādīja uz vairākiem klātesošajiem ministriem, kuru vadībā notiks izmaiņu ieviešana.

Latvijai nepieciešams sakārtot finanšu sektoru, administratīvo teritoriju jomu, izglītības jomu un tieslietu sistēmu, cita starpā sacīja valdības vadītājs. Politiķis norādīja, ka skolotāji "laipni atgādina", ka izglītības sistēma nav sakārtota un līdzekļi tiek neefektīvi izlietoti, lai gan proporcionāli esam ceturtā vietā ar līdzekļu atvēlēšanu šai jomai.

Kā ziņots, šorīt pie Saeimas pulcējušies aptuveni 2000 izglītības darbinieku, vienojoties prasībā par iepriekš apstiprinātā pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika pildīšanu tam paredzētajos termiņos.

LETA jau vēstīja, ka Saeima šodien lems par konceptuālu atbalstu 2019.gada valsts budžeta projektam.

Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi 9,4 miljardu eiro apmērā. Pamatbudžetā plānotie ieņēmumi veido 6,4 miljardus, bet izdevumi 6,8 miljardus eiro. Savukārt speciālajā budžetā ieņēmumi plānoti trīs miljardu eiro, bet izdevumi 2,8 miljardu eiro apmērā.

2019.gada vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 0,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt IKP pieaugums 2019.gadā prognozēts 3% apmērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu