Cīņā ar vecajām tapetēm – 4 vienkārši soļi, kā atbrīvot sienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Sākot remontu, visbiežāk tapešu noņemšana ir lielākas galvassāpes nekā citi darbi. Šim sienas klājumam ir slikta reputācija, jo tapetes nereti ir grūti noplēšamas un atstāj papīra paliekas, kuras pēcāk jākasa nost ar skrāpi vai špakteles lāpstiņu. Tomēr ne vienmēr tapešu noņemšanai ir jābūt pašam sarežģītākajam etapam remonta procesā – tās var noplēst vien četros paņēmienos.

Tapešu noplēšana dažkārt ir sarežģīts darbs, kas prasa noteiktus darbarīkus, tomēr ne vienmēr šim darbam ir jāsagādā galvassāpes. Lūk, kā to var izdarīt bez piepūles.

Pirmais solis – izmantojot skrāpi, uzmanīgi atlipini tapešu stūrus.

Otrais solis – lai atmiekšķētu tapešu līmi, ar mitru sūkli samitrini visu tapeti un ļauj ūdenim iesūkties 10 minūtes. Pēc tam ar skrāpi vai špakteļlāpstiņu plēs nost tapeti.

Trešais solis – kad tapetes strēle ir noņemta, izmanto īpašu tapešu noņemšanas līdzekli vai arī sadzīves preču veikalos iegādājamos universālos tīrīšanas līdzekļus, kas atvieglos papīra un līmes palieku notīrīšanu.

Ceturtais solis – izmantojot asu birsti, nokasi palikušās papīra un tapešu līmes paliekas. Pēcāk ar špakteli nosedz negludumus un caurumus, kas radušies tapešu plēšanas laikā vai ir bijuši paslēpti aiz tapetēm.

Lai turpmāk tapešu noņemšana neprasītu lieku piepūli, svarīga ir pareiza tapešu pielīmēšana – cik prasīgs bijis līmētājs un kāda līme izmantota. Šobrīd veikalu plauktos ir neskaitāmi daudz līmju, tomēr vieglākai noņemšanai ieteicama līme uz ūdens bāzes. Līdzīgas līmes savulaik izmantoja mūsu senči - mājās pagatavojamus klīsterus no kartupeļu cietes un ūdens. Tapetes, kas bija pielīmētas ar šādu līmi, bija ārkārtīgi viegli noplēšamas un nebojāja sienas virsmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu