EPP nobalso par "Fidesz" darbības apturēšanu EP frakcijā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns Foto: SCANPIX

Centriski labējās Eiropas Tautas partijas (EPP) līderi trešdien paziņoja, ka tā ar 190 balsīm pret trim nobalsojusi par Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna partijas "Fidesz" darbības apturēšanu šajā Eiropas Parlamenta (EP) frakcijā.

"Pēc šodien notikušā EPP biedru balsojuma "Fidesz" darbība tiks apturēta nekavējoties līdz turpmākiem lēmumiem," tviterī pavēstīja EPP prezidents Žozefs Dols.

Šāds balsojuma rezultāts nozīmē, ka "Fidesz" biedri nevarēs piedalīties EPP sanāksmēs, viņiem frakcijā nebūs balss tiesību un viņi nevarēs ierosināt kandidātus, viņš piebilda.

Darbības apturēšana tika uzskatīta par vēlamo kompromisu starp "Fidesz" galīgu izslēgšanu un tās dalības turpināšanu.

Tiks izveidota uzraudzības komiteja, lai sekotu līdzi tam, vai "Fidesz" sper soļus, kas ir nepieciešami, lai atkal pievienotos EPP, sacīja EPP līderis EP Manfrēds Vēbers.

EPP attiecības ar Orbānu saasinājušās kopš Ungārija sāka kampaņu pret Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žanu Klodu Junkeru un Ungārijā dzimušo ASV miljardieri Džordžu Sorosu. Kampaņā viņi tiek apsūdzēti nelegālās imigrācijas veicināšanā.

"Fidesz" galīga izslēgšana sašaurinātu EPP pirms EP vēlēšanām. Pašreiz EPP ir dominējošais politiskais bloks parlamentā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu