VDD: LTV studijas izmantošana "Russia Today" vajadzībām rada riskus Latvijas informatīvās telpas drošībai (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Latvijas Televīzijas (LTV) studijas izmantošana Krievijas televīzijas kanāla "Russia Today" vajadzībām nav pieņemama un rada riskus Latvijas informatīvās telpas drošībai, uzskata Valsts drošības dienests (VDD).

VDD atzina, ka dienests ir informēts par minēto gadījumu un pašlaik veic notikušā apstākļu noskaidrošanu. VDD vērtējumā šāda prakse, ka valsts finansēts sabiedriskais medijs sniedz atbalstu Krievijas propagandu izplatošam medijam, nav pieņemama un ir saistīta ar riskiem Latvijas informatīvās telpas drošībai.

Latvijas sabiedriskā medija sadarbība ar Krievijas propagandas mediju var negatīvi ietekmēt gan konkrētā medija tēlu sabiedrībā, gan visas Latvijas valsts reputāciju starptautiskajā vidē, uzskata dienestā.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā no Latvijas Televīzijas studijas pārraidīta intervija Krievijas televīzijas kanālam "Russia Today". Pirmdien paziņojumā "Facebook" Latvijas Televīzijas pārstāvji uzsvēra, ka to uzskata par nepieņemamu, kā arī neatbalstāmu un neattaisnojamu praksi.

"Facebook" paziņojumā tika uzsvērts, ka ne Latvijas Televīzijas vadība, ne Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadība par to nebija informēta.

Latvijas Televīzija ierakstā arī norādīja, ka patlaban ir veikta notikušā apstākļu skaidrošana un no atbildīgā darbinieka ir pieprasīts paskaidrojums. Vienlaikus minēts, ka Latvijas Televīzija būtiski pastiprinās lēmumu pieņemšanas procedūras, kas saistītas ar studiju un studiju tehnikas izīrēšanu un satelīta sakaru nodrošināšanu trešajām pusēm, kā arī tiks pieprasīti saskaņojumi gan ar atbildīgo dienestu vadību un Latvijas Televīzijas valdi.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu