Latvijas kērlingistes pārliecinoši kapitulē Japānai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas sieviešu kērlinga izlase
Latvijas sieviešu kērlinga izlase Foto: Publicitātes foto

Latvijas sieviešu kērlinga izlase ceturtdien Dānijā cieta pārliecinošu zaudējumu pasaules čempionāta mačā. Latvijas komanda ar rezultātu 3-9 piekāpās Japānai.

Jau pēc pirmajiem trim endiem Latvija atradās iedzinējos ar 1-7. Lai arī pēc tam divi punkti tika atgūti, mainīt cīņas ritējumu latvietes nespēja. Šajā mačā tika aizvadīti tikai seši endi, komandām priekšlaicīgi vienojoties par spēles izbeigšanu.

Vēlāk ceturtdien Latvija plkst.15 tiksies ar Somiju.

Ar vienu uzvaru deviņās spēlēs Latvija turnīra tabulā ar Somiju dala priekšpēdējo, 12.vietu.

Latvija šo turnīru iesāka ar pieciem zaudējumiem pēc kārtas. Vispirms sestdien tā cieta zaudējumus pret Vāciju (5-10) un olimpiskajām čempionēm no Zviedrijas (5-8), svētdien ar 7-8 piekāpās Kanādai, bet pirmdien nācās piekāpties Ķīnai (5-6) un Skotijai (4-5).

Otrdien latvietes izcīnīja pirmo uzvaru, ar 11-8 pārspējot Dāniju, bet pēc tam ar 5-8 piekāpās Šveicei, savukārt trešdien tika ciests zaudējums 6-9 pret ASV.

Noslēgumā piektdien Latvija eksaminēs Dienvidkoreju un Krieviju.

Japānas izlase ar skipu Sacuki Fudžijavu priekšgalā pērn Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu, bet pirms trim gadiem japānietes kļuva par pasaules vicečempionēm. Tiesa, šajā čempionātā Japānai ir pavisam cits sastāvs, kas nav tik titulēts. Savukārt somietes savu līdz šim labāko rezultātu sasniedza 1994.gadā, kad izcīnīja sesto vietu.

Pasaules čempionātā piedalās 13 izlases. Pēc viena apļa turnīra labākās divas komandas iekļūs pusfinālā, bet 3.-6.vietas īpašnieces spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pasaules čempionātam kvalificējās pērn, kad Eiropas čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu.

Latviju pasaules čempionātā pārstāv pieredzējušā skipa Ivetas Stašas-Šaršūnes komanda ar Santu Blumbergu, Ievu Krastu, Evelīnu Baroni un Tīnu Siliņu sastāvā. Komandas galvenā trenera pienākumus pilda Kārlis Smilga.

Latvija planētas meistarsacīkstēs spēlēja arī 2010., 2013. un 2014.gadā, visas trīs reizes ieņemot 12.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu