“Kleitu stāsti”: Elitas Patmalnieces kleitu noslēpumi (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rubrikā “Kleitu stāsti” ar prieku atklājam mūsu trešās sērijas personību, kura iepazīstinās ar trīs kleitām, kas tā vai citādi ir īpaši mīļas vai nozīmīgas viņas dzīvē. Dosim vārdu mūsu košajai, radošajai un enerģijas pārpilnajai modes māksliniecei Elitai Patmalniecei. Uzzini, kas viņai pašai ir garderobē mīļš un kāpēc, dievinot krāsas, viņa bieži ģērbjas melnā? 

SKATIES kleitu stāstu video!

Pirms Elita mūs iepazīstinās ar savām kleitām, lūgsim viešņu pabeigt iesāktos teikumus par rubrikas galvenajām varonēm - kleitām. 

Kleitu stāsti: Elita Patmalniece
Kleitu stāsti: Elita Patmalniece Foto: Jānis Škapars/TVNET

Elita pabeidz teikumus par kleitām

Pirmā kleita pasaulē radās... tad, kad sieviete pieauga. Viņai bija jāiet sabiedrībā, un tad radās kleita. Nu ka nevarēja vairāk staigāt plika! 

Visskaistākā kleita, manuprāt, ir... kāzu kleita. Tā ir īpaša, jo īpašam brīdim. 

Sieviete bez kleitas ir... pati pilnība. Ja sieviete ar kleitu ir pati sievišķība, tad bez tās viņa ir pati pilnība!

Kleita, kuru vīrietis atteiktos sievietei novilkt... es domāju, ka vīrietis nekad neatteiktos novilkt sievietei kleitu. Vīriešiem jau ir tas mērķis - izģērbt sievietes. Vajag radīt tādu kleitu, lai tā kleita vēl vairāk aicinātu vīrieti novilkt to nost!

Es mīlu kleitas, jo... tās īpaši netraucē, ir vienkārši uzvilkt un tu jūties apģērbies. 

TRĪS KLEITAS. TRĪS STĀSTI UN NOSLĒPUMI

Kleita Nr. 1: “Sieviete – Māte - Latvija” 

Dizains - Elita Patmalniece

Vecums - 1 gads

Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Šī ir pagājušovasar radīta vakarkleita. Bieži tad, kad esmu uzgleznojusi gleznu, saprotu, ka šīs darbs labi izskatās gan uz dizaina objektiem, gan uz kleitām. Šī ir viena no manis zīmētajām princesēm, kuras izlēmu uzlikt uz kleitām (bez šīs ir vēl divas līdzīga stila kleitas, - red.). Uzgleznoju, uzlieku gleznu uz auduma un tad šuju. Tā tās kleitas top unikālas un manas," par procesu stāsta Elita Patmalniece.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Neviena nevienai nelīdzinās. Ja tieši par šo - tā ir romantiska un es pat teiktu, ka "Sieviete - Māte - Latvija". Kleita ir pat bordo krāsā un samērā mierīga, salīdzinot ar citām manām kleitām."

Es nešuju kleitas konkrētam cilvēkam, un man tas patīk! Ir tā, ka daudzas sievietes grib manas kleitas un brīžam liekas, ka katrai latvietei mājās ir pa vienai manai kleitai. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kleita Nr. 2: “Mērkaķkleita”

Dizains - Elita Patmalniece

Vecums - 5 gadi

Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Šī ir mana Mērkaķkleita," lepni apķerot manekenu, stāsta Elita Patmalniece. "Viengad, kad zīmēju visādus dzīvniekus, Ņujorkā kādā skatlogā ieraudzīju mērkaķi, kas man iepatikās, un tā radās šīs mērkaķītis, kas ir uz kleitas. Sākumā tas rotāja vīriešu krekliņus un visiem ļoti patika. Tad izrādījās ka nākamais ir Mērkaķa gads. Vēl aizvien man jautā pēc šī tēla - laikam dikti veiksmīgs sanācis. Bieži ir situācijas, kad uzvelku kleitu ar mērkaķi, kādam iepatīkas, un tad es atdodu."

Foto: No personīgā arhīva
Foto: No personīgā arhīva

Mērkaķkleita tās saimniecei ir devusies garos ceļojumos, spilgtākais no tiem - Meksika. "Ērta linu kleita, kas ir ideāla sabiedrotā vasaras karstumā. Sietspiedē ir drukāts zīmējums - šis variants man pašai ļoti mīļš." 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kleita Nr. 3: “Drosmīgā lūpu kleita”

Dizains - Elita Patmalniece

Vecums - 1 gads

Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Jauna kleita. Gribējās kaut ko priecīgu un krāsainu radīt. Cilvēki bieži saka, ka nāk pie manis pēc prieka un to caur kleitām saņem. Kleita jau runā pati par sevi," stāsta māksliniece. "Kleita ar man raksturīgām krāsām - melns, balts un sarkans. Kā arī maniem simboliem - lūpas, acis un puķes. Vienam ir ainavas, klusās dabas - man ir šis.  Es kā sieviete un modes māksliniece saku: kas gan var būt skaistāks par acīm, lūpām un puķēm. Vai - kā skanēja tajā Pērkona dziesmā? Krāsaini tērpi, puķes un lūpas..."

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vai šī košā kleita nenoēd valkātāja personību? "Domāju, ka nē - jābūt tieši spēcīgai personībai, lai ko tādu uzvilktu!"

Vēl Elita bilst, ka jābūt ceturtajai kleita - viņas mazajai, melnajai kleitiņai

"Tā kā Chanel izgudroja mazo, melno vakartērpu, tas laikam ir pats pamats. Bieži mākslinieki izvēlas melno - tas ir tad, kad negribas neko lieku, lai izceļas tavi darbi vai tērpi. Melnā ir pamatkrāsa, nekā lieka. Jā, es bieži staigāju melnajā kleitiņā, bet, kad apriebjas, tad uzvelc ko patiešām krāsainu.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Esmu cilvēks, kam der tīrās krāsas. Melnais man apģērbā ir tad, kad negribas izcelties, gribas sajusties kā pašam. Bet no otras puses - melnais arī tev ļauj izcelties, kad vēlies. Uzsien melnu banti matos!

Elita par kleitām: "Dzīvē šķiet, ka ir tik daudz kleitu taisīts... Bet man aizvien liekas, ka starp sievieti un kleitu varam likt vienādības zīmi. Kleitā var izteikt visu. Tu vari būt sieviete dažādos veidos - kleita ir kā otrs es sievietei"

Foto: Jānis Škapars/TVNET

“Kleitu stāsti”: Rēzijas Kalniņas kleitu noslēpumi

“Kleitu stāsti”: Kristīnes Zadovskas kleitu noslēpumi

"Kleitu stāsti" 3. sērija GALERIJA 

Modes mākslinieces Elitas Patmalnieces radītās kleitas 

 Modes mākslinieces Elitas Patmalnieces kleitu garderobe

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu