Izraēla slēdz Francijas kultūras centru Jeruzalemē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas varasiestādes ceturtdien Jeruzalemē slēgušas Francijas kultūras centru saistībā ar apsūdzībām, ka centrā plānots pasākums, kurā piedalītos palestīniešu pašpārvaldes atbalstīta organizācija.

Policisti iegājuši kultūras centrā anektētajā Austrumjeruzalemē un likuši to slēgt līdz turpmākiem rīkojumiem, pavēstīja avots Francijas diplomātu aprindās.

Pie ēkas durvīm piestiprinātajā paziņojumā teikts, ka centrā, kas ir saistīts ar Francijas Ārlietu ministriju, "bez atbilstoša pilnvarojuma" plānots pasākums, kuru organizē "palestīniešu pašpārvaldes finansēta vai sponsorēta" sieviešu biedrība.

Izraēla palestīniešu pašpārvaldes aktivitātes Jeruzalemē uzskata par nelegālām.

Konsulāts nevarēja apstiprināt ziņas, ka biedrību tiešām finansē palestīniešu pašpārvalde, savukārt palestīnieši, kas plānojuši piedalīties pasākumā, apgalvo, ka apsūdzības ir melīgas.

Pēc policijas ierašanās Francijas ģenerālkonsuls nekavējoties protestējis pret tās rīcību šajā institūcijā, "kas ir daļa no mūsu diplomātiskā un kultūras tīkla", sacīja avots.

Konsuls pieprasījis, lai policija šo vietu pamet, un drošības spēki priekšpusdienā tiešām devušies prom, sacīja avots, piebilstot, ka konsulāts notikušo uztver nopietni.

Kā pastāstīja viena no sievietēm, kas grasījusies piedalīties pasākumā, biedrības ģenerālsekretāre aizturēta.

Pasākums bijis saistīts ar Mātes dienu, un tā gaitā bijis plānots tirgot Jeruzalemes sieviešu pagatavotos amatniecības izstrādājumus.

Līdzīgi sarīkojumi notikuši teju ik mēnesi, viņa sacīja.

Izraēla Austrumjeruzalemi okupēja 1967.gada Sešu dienu karā un vēlāk to anektēja. Starptautiskā sabiedrība šo aneksiju nav atzinusi.

Izraēla uzskata visu Jeruzalemi par savu galvaspilsētu, savukārt palestīnieši uzskata, ka Austrumjeruzlemei būtu jākļūst par palestīniešu nākotnes valsts galvaspilsētu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu