"French Open" par 8% palielina balvu fondu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Roland Garros" tenisa korts
"Roland Garros" tenisa korts Foto: Reuters/ScanPix

Francijas atklātā tenisa čempionāta rīkotāji šogad par 8% palielinājuši sacensību balvu fondu.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs šogad vienspēļu uzvarētājiem garantēs 2,3 miljonus eiro. Lai arī balvu fonds ir palielināts, "Roland Garros" tāpat uzvarētājiem piešķirs vismazāko naudas balvu, salīdzinājumā ar "US Open", kas čempioniem izmaksāja 3,8 miljonus eiro.

Šogad pirmās kārtas zaudējušie tenisisti saņems 46 000 eiro, kas ir par 15% vairāk nekā pērn.

Tāpat turnīrs ļoti dāsni atalgos spēlētājus, kas neiekļūs pamatsacensībās. Kvalifikācijas pēdējās kārtas zaudētājs iegūs 24 000 eiro.

Pērn tika mainīti noteikumi, kas liedz savainojumus guvušajiem tenisistiem saņemt naudas balvas, ja viņi, zinādami par traumu, neatsauc dalību no turnīra, tādējādi saņemot naudas balvu par pirmās kārtas spēli, kurā nemaz neiziet kortā. Pēc noteikumu maiņas pērn astoņi tā saucamie "laimīgie zaudētāji" tika pie iespējas spēlēt pamatturnīrā, jo traumas guvušie tenisisti atsauca dalību no pamatsacensībām.

Pirms diviem gadiem prestižo "French Open" trofeju vienspēlēs ieguva Aļona Ostapenko, kura finālā ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveica rumānieti Simonu Halepu. Naudas balvā Latvijas tenisiste ieguva 2,1 miljonus eiro.

Šogad Francijas atklātais čempionāts sāksies 26.maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu