NEPLP uzdod LTV sakārtot "iekšējo sistēmu"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) uzdevusi Latvijas Televīzijai (LTV) sakārtot iekšējo sistēmu, tādējādi nodrošinot, lai gadījumi, kad Krievijas propagandas medijiem tiek ļauts raidīt no sabiedrisko mediju studijas, vairs nekad neatkārtotos.

Padomē aģentūrai LETA uzsvēra, ka NEPLP nosoda precedentu, kurā no LTV studijas pārraidīta intervija Krievijas televīzijas kanālam "Russia Today".

NEPLP ir vērsusies pie LTV, uzdodot tai darīt visu iespējamo, lai šādi incidenti vairs neatkārtotos, kā arī LTV uzdots izveidot tādu struktūru, kas vairs nepieļautu šādas situācijas. "LTV kā uzņēmumam ir jādara viss, lai tas nekad vairs neatkārtotos," norādīja NEPLP, uzsverot, ka padome jau ir paziņojusi par to, ka situācija ir nepieļaujama.

Pēc NEPLP vēstītā, LTV ir jāizmaina iekšējās procedūras, lai "Latvijas interesēm nedraudzīgi vai naidīgi informatīvā kara instrumenti neizmantotu Latvijas sabiedriskos medijus".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka marta vidū no LTV studijas pārraidīta intervija Krievijas televīzijas kanālam "Russia Today". Pirmdien, 18.martā, paziņojumā "Facebook" LTV pārstāvji uzsvēra, ka šādu situāciju uzskata par nepieņemamu, kā arī neatbalstāmu un neattaisnojamu.

LTV tikmēr neatklāj, kādu summu saņēmusi par studijas izīrēšanu Krievijas televīzijas kanālam "Russia Today" 14.martā notikušajai translācijai no televīzijas trešās studijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu