Tallinā izskata metro būves plānus (14)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Finest Bay Area" mākslīgās salas plāns
"Finest Bay Area" mākslīgās salas plāns Foto: Finest Bay Area

Tallinas pašvaldība šonedēļ iepazinusies ar informāciju par pastāvīgā savienojuma izveidošanu starp Tallinu un Helsinkiem, ziņo portāls "Postimees". Plašākā infrastruktūras projektā varētu ietilpt arī Tallinas metro izveide.

Pagājušogad tika izveidota darba grupa ar pārstāvjiem no Igaunijas un Somijas. Viņi atzina, ka tunelis no Helsinkiem uz Tallinu būtu tāds infrastruktūras projekts, kas ļautu reģionam kļūt par nozīmīgu inovāciju centru visas pasaules mērogā.

Tika veikti divi lieli pētījumi: 2015.gada "TALSINKIFIX" un 2018.gada "FinEst Link". Abos tika secināts, ka pastāvīgs savienojums starp Tallinu un Helsinkiem sniegs vērā ņemamus ieguvumus gan Igaunijai, gan Somijai, gan arī visam reģionam kopumā.

Līnijai Helsinki-Tallina jānodrošina abu pilsētu iedzīvotājiem ātra un ērta pārvietošanās, piemēram, ar metro palīdzību, un vienlaikus arī jāsaglabā pilsētvides pievilcība.

Priekšlikumi ietver arī dzelzceļu savienošanu ar lidostu, lai atvieglotu kravas pārvadājumu veikšanu. 

Pastāvīgā savienojuma projekta izmaksas varētu būt no deviņiem līdz 13 miljardiem eiro.

Ierosinātais tunelis starp Helsinkiem un Tallinu būtu apmēram 90 kilometrus garš. Vilcieni šo attālumu varētu veikt 30 minūtēs. Tas ir par divām stundām ātrāk nekā ar pašreiz pieejamajiem transporta risinājumiem.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu