Neviena no ES līdzekļu izkrāpšanas lietā aizturētajām personām nav valsts amatpersona (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Neviena no lietā par četru miljonu eiro izkrāpšanu no Eiropas Savienības (ES) fonda, izmantojot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) programmas, aizturētajām personām nav valsts amatpersona, ziņo Valsts policija (VP).

Policijas pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA sacīja, ka piecām aizturētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Šajā lietā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ir cietušā statusā un aktīvi sadarbojas ar izmeklēšanu, sniedzot visu nepieciešamo informāciju.

Izmeklēšanas interesēs policija plašākus komentārus nesniedz.

Jau ziņots, ka VP 19.martā, aizturējusi piecas personas aizdomās par naudas līdzekļu izkrāpšanu un iespējamu tās legalizēšanu vairāk nekā 4 000 000 eiro apmērā.

Policija 19.martā veikusi vairākas kratīšanas dažādās vietās Latvijas teritorijā iepriekš sāktā kriminālprocesā par iespējamām krāpnieciskām darbībām ar mērķi nepamatoti saņemt naudas līdzekļus no ES Reģionālā attīstības fonda, izmantojot LIAA programmas sniegtās iespējas, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

VP neatklāja aizturēto personu identitātes. Portāls "grani.lv" iepriekš rakstīja, ka starp aizturētajiem bija Daugavpils AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" akcionārs Vladislavs Drīksne, kura dzīvesvietā Daugavpilī veikta kratīšana. "Ditton pievadķēžu rūpnīca" gan noliedza uzņēmuma saistību ar minēto krimināllietu un rūpnīcas akcionāra Drīksnes aizturēšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu