Ukraiņu jaunietis Krievijā notiesāts par līdzdalību terorismā; viņš apgalvo, ka ticis nolaupīts (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Ziemeļkaukāza apgabala tiesa 19 gadus vecajam Ukrainas pilsonim Pavlo Gribam piespriedusi sešu gadu cietumsodu par līdzdalību terorismā, vēsta Krievijas aģentūra “Interfax”.

Gribs neatzina vainu viņam izvirzītajās apsūdzības.

Saskaņā ar apsūdzību Gribs, kurš esot ukraiņu nacionālists, 2017.gadā internetā sācis saraksti ar kādu skolnieci, kas dzīvo Krievijas pilsētā Sočos, un pārliecinājis viņu sarīkot sprādzienu skolas izlaidumā.

Šobrīd 20 gadus vecais Gribs 2017.gada 24.augustā pazuda Baltkrievijā, uz kurieni bija devies tikties ar meiteni, ar kuru iepazinās sociālajos tīklos.

Tā paša gada septembrī kļuva zināms, ka viņš atrodas Krievijas pilsētas Krasnodaras izmeklēšanas izolatorā un viņam izvirzītas apsūdzības terorismā. 

Kā uzsver pats Gribs un viņa advokāti – Baltkrievijā viņš ticis nolaupīts. Jaunieti nolaupījis Krievijas Federālais drošības dienests (FDD).

Meitene, ar kuru tikties devās Gribs, vēlāk intervijā atzinās, ka viņu uzaicināt Gribu uz Baltkrieviju piespieduši FDD darbinieki. 

Savukārt Griba advokāti un radinieki norāda, ka laikā, ko viņš pavadījis izmeklēšanas izolatorā, ļoti pasliktinājusies jaunieša veselība – viņam radušās problēmas ar atmiņu un viņš gandrīz pilnībā zaudējis redzi.

Gribam ir invaliditāte un viņš cieš no nopietnas saslimšanas.

Pēc Ziemeļkaukāza apgabala kara tiesas sprieduma Gribs paziņoja, ka piesaka badastreiku.

Eiropas Savienība (ES) piektdien pieprasījusi nekavējoties atbrīvot Gribu un sniegt viņam specializētu medicīnisko palīdzību.

"20 gadus veco Ukrainas pilsoni Pavlo Gribu, kuram ir invaliditāte un nopietna saslimšana, Krievijas varasiestādes 2017.gada augustā nolaupīja Baltkrievijā. Kopš tā laika viņš tiek nelikumīgi turēts Krievijā bez jebkādām pamatotām apsūdzībām, bet viņa veselības stāvoklis turpina satraukt. Šodien Krievijas tiesa piesprieda Pavlo Gribam sešu gadu cietumsodu par "terorisma propagandu"," teikts ES paziņojumā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu