Subans izcīna pirmo "sauso" uzvaru NHL karjerā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Malkolms Subans
Malkolms Subans Foto: Reuters/ScanPix

Kanādiešu vārtsargs Malkolms Subans ceturtdien izcīnīja savu pirmo "sauso" uzvaru Nacionālajā hokeja līgā (NHL), palīdzēdams Vegasas "Golden Knights" komandai izcīnīt uzvaru regulārā čempionāta mačā.

Lasvegasas vienība savā laukumā ar 5:0 (2:0, 3:0, 0:0) sagrāva Vinipegas "Jets".

Pašlaik 25 gadus vecais Subans 35.reizi karjerā maču sāka kā pirmais vārtsargs un atvairīja visas 20 pretinieku mestās ripas. "Golden Knights" rindās par diviem vārtiem guva Viljams Kārlsons un Railijs Smits.

M.Subans ir Nešvilas "Predators" aizsarga Pernela Karla Subana brālis.

Citā mačā līgas līdervienība Tampabejas "Lightning" viesos ar 6:3 (2:2, 0:1, 4:0) pārspēja Karolīnas "Hurricanes", izcīnot septīto uzvaru pēc kārtas.

"Lightning" vienībā ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Stīvens Stemkoss. Tikmēr Ņikita Kučerovs kļuva par pirmo hokejistu kopš 2006./2007.gada sezonas, kurš NHL sasniedzis 120 punktu robežu.

Tāpat kā "Golden Knights" arī Monreālas "Canadiens" izcīnīja "sauso" uzvaru, mājās ar 4:0 (1:0, 3:0, 0:0) pārspējot Ņujorkas "Islanders". Uzvarētāju vārtsargs Kerijs Praiss atvairīja 27 ripas un ceturto reizi sezonā palika nepārspēts.

Tikmēr Losandželosas "Kings" savu līdzjutēju priekšā ar 4:2 (1:1, 0:1, 3:0) pieveica vienu no Rietumu konferences vadošajām komandām Sanhosē "Sharks". Uzvarētājiem ar vārtiem un piespēli izcēlās Anže Kopitars.

Citviet Edmontonas "Oilers" mājās ar 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) guva virsroku pār Kolumbusas "Blue Jackets", kas gaida ierodamies latviešu vārtsargu Elvi Merzļikinu. Latvijas izlases vārtsargs bija spēles pieteikumā kā hokejists, kurš nevar piedalīties mačā.

Emdontonas vienībā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Konors Makdeivids, bet trīs reizes asistēja Leons Draizaitls.

Savukārt Filadelfijas "Flyers" viesos ar 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) uzveica Čikāgas "Blackhawks", bet Kolorādo "Avalanche" izbraukumā ar tādu pašu rezultātu 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja Dalasas "Stars". "Flyers" vārtsargs Kārters Hārts atvairīja 40 metienus, bet "Avalanche" ripu ķērājs Filips Grūbauers tvēra 44 ripas.

Tikmēr Bostonas "Bruins" viesos ar 5:1 (1:0, 1:1, 3:0) sagrāva Ņūdžersijas "Devils". Bostoniešiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Patriss Beržerons.

Vēl ceturtdien Floridas "Panthers" savu skatītāju priekšā ar 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) guva virsroku pār Arizonas "Coyotes". Divus vārtus guva Aleksandrs Barkovs, bet trīs piespēles bija Žonatanam Iberdo.

Citā mačā ar savu karjeras pirmo "hat-trick" izcēlās Ivans Barbaševs, kurš palīdzēja Sentluisas "Blues" mājās ar 5:2 (1:1, 2:0, 2:1) pieveikt Detroitas "Red Wings".

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" viesos ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Nešvilas "Predators", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju. Uzvaras "bullīti" iemeta Sidnijs Krosbijs.

Tikmēr uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" viesos ar 1:5 (1:2, 0:1, 0:2) piekāpās Kalgari "Flames" vienībai, ciešot otro zaudējumu pēc kārtas.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 120 punktiem 75 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", bet tai ar 99 punktiem 74 dueļos seko Bostonas "Bruins".

Savukārt sestā ar 91 punktu 75 spēlēs ir Pitsburgas "Penguins", devīto pozīciju ar 84 punktiem 74 dueļos ieņem Kolumbusas "Blue Jackets", 12.vietā ar 71 punktu 73 cīņās ir uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 56 punktiem 74 mačos ir Otavas "Senators".

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 99 punktiem 74 mačos atrodas Kalgari "Flames", kas par pieciem punktiem apsteidz Sanhosē "Sharks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu