"Islāma valsts" uzņemas atbildību par uzbrukumu Kabulas šiītu svētnīcai

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" uzņēmies atbildību par sprādzieniem Kabulā līdzās šiītu svētnīcai un kapsētai, kuros seši cilvēki tika nogalināti un 20 ievainoti.

Sunnītu teroristu grupējums, kas iepriekš jau vairākkārt uzbrucis Afganistānas šiītu kopienai, piektdien ar "Islāma valsti" saistītā tīmekļa vietnē publicētā paziņojumā apliecināja, ka ir sarīkojis šos uzbrukumus.

Eksplozijas Kabulas rietumdaļā notika, cilvēkiem pulcējoties kapsētā, lai piedalītos persiešu Jaunā gada - Novrūza - pasākumā.

Trīs spridzekļi detonēti ar tālvadības iekārtām, pavēstīja policija.

Uzbrukumu "mērķis bija izjaukt politeistu rituālu", teikts "Islāma valsts" paziņojumā.

Sunnītu ekstrēmisti šiītus uzskata par atkritējiem, kas pelnījuši nāvi.

"Islāma valsts" vēl salīdzinoši nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret "Islāma valsti", grupējums Sīrijā un Irākā tagad zaudējis teju visas agrākās teritorijas.

Taču "Islāma valsts" cenšas nostiprināties Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu