Baltija, nevis Balkāni! Dienvidkorejas Ārlietu ministrijai gadījies misēklis ar Latvijas atrašanās vietu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dienvidkorejas Ārlietu ministrija 19.martā preses relīzē pieminējusi Latviju, Lietuvu un Igauniju kā "Balkānu reģiona" valstis. Misēkli pamanīja Latvijas vēstniecība Seulā, pēc kuras iebildumiem relīze tika izlabota. Šādu rupju kļūdu pieļaušana radījusi "negatīvas emocijas", portālam TVNET atzina vēstniecībā.

"Konstatējot būtiskas kļūdas Korejas ārlietu ministrijas preses paziņojumā, nekavējoties kotaktējām ministriju un pieprasījām veikt preses relīzes labojumu," sacīja Latvijas Republikas vēstniecība Korejas Republikā.

Korejas Republikas Ārlietu ministrijas kļūda piesaistīja arī vietējo mediju uzmanību. Angļu valodā rakstošais medijs "The Korea Times" par gadījumu publicēja rakstu ar skaļu virsrakstu - ""Baltija, muļķi!" - Latvija saka Dienvidkorejas Ārlietu ministrijai". 

Foto: koreatimes.co.kr

Žurnālists atsaucas uz kādu vārdā nenosauktu ārvalstu diplomātu, kurš esot teicis, ka Latvijas vēstnieks par notikušo esot bijis "patiešām dusmīgs". "Ministrijai jāpamācās ģeogrāfija," norāda "The Korea Times" informācijas avots.

Tomēr Latvijas vēstniecība Seulā norāda, ka rakstu nevarot komentēt, jo žurnālista un vēstniecības starpā nekādas komunikācijas neesot bijis.

"Protams, ka šādu rupju kļūdu pieļaušana atbildīgās ministrijas oficiālajā mājas lapā rada negatīvas emocijas visiem Latvijas vēstniecībā strādājošajiem darbiniekiem, tai skaitā arī vēstniekam," norāda Latvijas vēstniecība Seulā.

Latvijas Republikas vēstniecība Korejas Republikā tika atvērta 2015.gada nogalē. Starp tās prioritātēm ir Dienvidkorejas sabiedrības informēšana par Latviju, tās kultūru, vēsturi, ģeogrāfiju un citām jomām.

Jāatzīmē, ka šī nav pirmā reize, kad politiskajās un diplomātiskajās aprindās Baltija sajaukta ar Balkāniem. Franču laikraksts "Le Monde" ziņoja, ka pagājušā gada aprīlī notikušajā Baltijas valstu prezidentu vizītē Vašingtonā šādu kļūdu esot pieļāvis ASV prezidents Donalds Tramps. Viņš pat Baltijas valstis esot vainojis pie Dienvidslāvijas kara 90. gados.

Latvijas prezidentam Raimondam Vējonim, Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei un Igaunijas prezidentei Kersti Kaljulaidai esot bijis vajadzīgs "brīdis, lai saprastu, ka ASV prezidenta prātā "Baltija" sajukusi ar "Balkāniem"", norāda laikraksts.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu