Norvēģijā izrādīs LNO pirms trīs gadiem iestudēto "Faustu"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tronheimas simfoniskais orķestris un opera no 23. marta līdz 29. martam izrādīs Latvijas Nacionālajā operā (LNO) 2016. gadā iestudēto Šarla Guno operu "Fausts".

Tronheimas simfoniskais orķestris un opera sezonā veido tikai vienu operas iestudējumu, un 2019. gadā tas būs režisora Aika Karapetjana, scenogrāfa Kristapa Skultes, gaismu mākslinieka AJ Vaisbārda, kostīmu mākslinieces Kristīnes Pasternakas, videomākslinieka Arta Dzērves radītais Guno "Fausta" iestudējums.

Kopā ar LNO iestudējuma radošo komandu "Faustu" Tronheimā iestudē vācu diriģente Anja Bīlaiere un starptautisks solistu sastāvs, kora mākslinieki un Tronheimas simfoniskā orķestra mūziķi. Visās četrās izrādēs vecā Fausta lomu atveidos Oļegs Orlovs. 29.martā Fausta lomu interpretēs LNO solists Raimonds Bramanis.

Tāpat operas uzvešanā uz Tronheimas Olava zāles skatuves iesaistījušies LNO tehniskie darbinieki, tiks izmantotas arī pašmāju veidotās dekorācijas, kostīmi un rekvizīti, kas pēcāk tiks vesti atpakaļ uz Rīgu.

LNO šosezon "Fausts" skatāms vēl tikai vienu reizi - 17. aprīlī, kad Mefistofeļa lomā būs vācu bass Andreass Bauers, Faustu atveidos Raimonds Bramanis, bet Margarētu - Sonora Vaice.

Operas iestudējums ieguvis "Lielo mūzikas balvu 2016" kategorijā "Gada uzvedums".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu