ES neatzīst Izraēlas suverenitāti pār Golānas augstienēm (2)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienība (ES) neatzīst Izraēlas suverenitāti pār Golānas augstienēm, piektdien ziņu aģentūrai "Reuters" apliecināja ES pārstāve sakariem ar presi, šādi izsakoties pēc ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojuma, ka Savienotajām Valstīm būtu jāatzīst Izraēlas suverenitāte pār šīm teritorijām, kuras Eiropas sabiedrotie uzskata par okupētām.

"ES nostāja nav mainījusies," ES pārstāve sakariem presi sacīja "Reuters".

"ES atbilstoši starptautiskajām tiesībām neatzīst Izraēlas suverenitāti pār teritorijām, kuras Izraēla okupējusi kopš 1967.gada jūnija, ieskaitot Golānas augstienes, un neuzskata tās par daļu no Izraēlas teritorijas," norādīja pārstāve.

Tramps ceturtdien paziņoja, ka Savienotajām Valstīm būtu jāatzīst Izraēlas suverenitāte pār Golānas augstienēm - teritoriju, kuru Izraēla ieņēmusi Sīrijā un vēlāk anektējusi.

Starptautiskā sabiedrība Izraēlas veikto Golānas augstieņu aneksiju neatzīst.

Trampa priekšlikums ir pretrunā ar ANO Drošības padomes rezolūcijām un vairāk nekā pusgadsimtu ievērotajām ASV ārpolitikas nostādnēm, ka Golānas augstienes ir okupētas teritorijas, kuru nākotne ir jāizšķir sarunās ar Sīriju vispārēja miera līguma ietvaros.

Uz okupēto un anektēto teritorija atdošanu uzstāj gan Damaskas valdība, gan Sīrijas opozīcija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu