Rīgā atjaunota arhitekta Jāņa Alkšņa projektēta ēka

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ēka, kuru Tallinas ielā 86 uzbūvējis pazīstamais latviešu arhitekts Jānis Alksnis, sāk jaunu dzīves posmu. Februārī attīstītāju grupa Baltic Investment Group nodeva māju ekspluatācijā pēc pilnīgas renovācijas.

Ēkai Tallinas ielā 86 ir gadsimtu ilga vēsture – tā celta 1913. gadā. Renovācijas laikā tika saglabāta un atjaunota Jāņa Alkšņa neoklasicisma stilā veidotā fasāde un ēkas vēsturiskā konstrukcija. Iekšpusē ēka tika pārbūvēta pilnībā – fasāde nosiltināta un apgaismota, uzlikts jauns, siltināts jumts, visi starpstāvu pārsegumi aizstāti ar jauniem, logu ailās uzstādīti mūsdienīgi koka pakešu logi, bet kāpņu telpas izremontētas, saglabājot vēsturisko autentiskumu. Mājā ir samontētas pilnīgi visas jaunās komunikācijas, ieskaitot mūsdienīgu apkures sistēmu, un izvietots autonoms siltummezgls.

Pēc visu remonta un celtniecības darbu pabeigšanas var baudīt dzīvi ēkā ar gadsimtu ilgu vēsturi un mūsdienīgu komforta līmeni.

Foto: Publicitātes foto

Kopš nodošanas ekspluatācijā jau divas trešdaļas no ēkas 49 dzīvokļiem ir nopirkti vai rezervēti. Kā atzīmē attīstītāju grupas Baltic Investment Group valdes loceklis Ļevs Golands: „2019. gada sākumā bija rezervēta teju puse no esošajiem 49 dzīvokļiem. Šobrīd Tallinas ielā 86 piedāvājumā esošie dzīvokļi ir lielisks investīciju projekts. Dzīvokļu izīrēšana nes stabilus ienākumus ar labu peļņas līmeni. Prakse rāda, ka dzīvokļus aptuveni 50 000 eiro vērtībā pēc virtuves un minimāla mēbelējuma uzstādīšanas šajā namā iespējams izīrēt par 300-350 eiro mēnesī, neskaitot komunālos maksājumus. Tas nodrošina peļņu vismaz  6,5% apmērā gadā, neņemot vērā bonusu, ko nodrošina paša objekta likviditātes pieaugums. Piemēram, Tallinas ielā 86 esošā nekustamā īpašuma tirgus vērtība tikai 2018. gadā vien pieauga vairāk nekā par 10-15%.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu