Dārgākais putns pasaulē: $1,4 miljoni par sporta balodi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sporta baloži. Ilustratīvs attēls
Sporta baloži. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Kāds pircējs no Ķīnas beļģu sporta balodi izsolē samaksājis 1,4 miljonus ASV dolāru, kas ir lielākā summa, kas ir jebkad samaksāta par balodi, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Kā norādīja Beļģijas uzņēmums PIPA, kas nodarbojas ar sporta baložu izsoļu rīkošanu, balodis vārdā Armando tiek uzskatīts par vienu no labākajiem garo distanču sporta baložiem pasaules vēsturē.

Armando arī tiek dēvēts par baložu Lūisu Hamiltonu, par godu Pirmās formulas autosacīkšu pilotam.

PIPA pārstāvji pirms izsoles norādīja, ka šādi putni, kas tiek uzskatīti dzimušiem par baložu sacīkšu uzvarētājiem, izsolēs tiek pārdoti reti.

PIPA pārstāvji jau iepriekš prognozēja, ka baloža cena varētu būt ievērojama, tomēr galarezultāts ekspertu optimistiskās prognozēs pārsniedza vairākas reizes.

Izsoles pēdējās stundas laikā Armando cena pieauga no 600 000 dolāru līdz 1,4 miljoniem, cīņā par putnu nopietni piedaloties diviem solītājiem no Ķīnas.

PIPA uzsver, ka Armando ar lielu pārsvaru ir visdārgāk pārdotais balodis vēsturē.

Otro vietu šobrīd ieņem putns vārdā Nadīne, kas 2017.gadā notikušā izsolē tika pārdota par 450 000 eiro.

Armando izsolē pārdeva Beļģijas sporta baložu audzētājs Joels Vershots – viņš izsolēs pārdevis gandrīz 180 baložus, kopumā nopelnot vairāk nekā 2,5 miljonus dolāru.

Baložu sacīkstes Ķīnā pēdējā laikā gūst strauju popularitāti.

Baložu sacīkstes arī mēdz būt visai ienesīgas – putnu īpašniekiem ir iespējams nopelnīt desmitiem tūkstošos dolāru mērāmas naudas balvas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu