Šonedēļ vairāki cilvēki aizturēti par dronu lidināšanu virs militārajiem objektiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Drons; ilustratīvs foto.
Drons; ilustratīvs foto. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) šonedēļ vairākus cilvēkus aizturējuši par dronu lidināšanu virs militārajiem objektiem, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Piektdien Liepājā, virs 84.kuģu piestātnes, tika pamanīts bezpilota lidaparāts. NBS aizturēja drona operatoru un tālāk nodeva viņu Valsts policijai.

Savukārt ceturtdien NBS netālu no Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas identificēja bezpilota lidaparātu, kas bija ielidojis lieguma zonā - tuvāk par 500 metriem no militārā objekta. Militārā policija aizturēja bezpilota lidaparāta operatorus, kuri tālāk tika nodoti Valsts policijai.

"Aicinu iedzīvotājus būt uzmanīgiem, kā arī ievērot un respektēt noteikumus, kas regulē bezpilota lidaparātu lidojumus virs militārajiem objektiem, lai izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem, kas var ietekmēt drošību, kā arī neradītu zaudējumus lidaparātu īpašniekiem," uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Bezpilota gaisa kuģu lidojumus regulē Ministru kabineta noteikumi. Tajos, piemēram, paredzēts aizliegums veikt bezpilota gaisa kuģu lidojumus virs militārajiem objektiem un to tuvumā, virs lidlaukiem un citas kritiskās infrastruktūras.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem bezpilota gaisa kuģi lidojumus veic noteiktā attālumā no militārās infrastruktūras objektiem, kuri tiek izmantoti NBS vajadzībām, izņemot gadījumus, kad lidojums ir saskaņots ar NBS. Bezpilota gaisa kuģa lidojumus veic ne tuvāk par 500 metriem no karakuģiem ostas akvatorijā un jūrā un neveic gaisa telpas aizliegtajās zonās, īslaicīgi rezervētajās zonās un īslaicīgi norobežotajās zonās, kas izveidotas bruņoto spēku vajadzībām to aktīvās darbības laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu