Kļūstot par LTV vadītāju, Giels apsvērtu sabiedrisko mediju apvienošanu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas radio un televīzijas tornis Zaķusalas krastmalā.
Rīgas radio un televīzijas tornis Zaķusalas krastmalā. Foto: Lita Krone/LETA

Kļūstot par Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāju, šī amata kandidāts, Latvijas zāļu ražotāja "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķis Einārs Giels apsvērtu iespēju apvienot sabiedriskos medijus.

Giels sacīja, ka konkursam uz minēto amatu pieteicies, izvērtējot savas zināšanas un pieredzi un uzskatot, ka viņš to var izmantot, uzlabojot sabiedriskā medija darbību.

Giels atteicās izvērsti komentēt savu redzējumu par to, kā būtu jāattīstās LTV, norādot, ka sākotnēji ar savu skatījumu viņš vēlas iepazīstināt LTV kolektīvu.

Taču viņš norādīja, ka šo redzējumu caurauž mērķis par sabiedrisko mediju kā vadošo līderi, no kura būtu iespējams mācīties arī citiem plašsaziņas līdzekļiem.

Giels atklāja, ka viņš ir domājis par iespēju apvienot sabiedriskos medijus. Tāpat Giels norādīja, ka būtu nepieciešams domāt par infrastruktūras optimizāciju, taču par to, kā to darīt, viņš solīja stāstīt vien pēc tam, kad būs sapratis, vai viņa un LTV komandas redzējumi saskan.

Jau ziņots, ka konkursā uz LTV valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatiem trešajai kārtai izvirzīti seši pretendenti.

Uz amatiem kandidē Giels, XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa "MIX Media Group" mārketinga un reklāmas direktors Andris Māliņš, SIA "GMI" projektu īpašnieks Gints Miķelsons, biznesa augstskolas "Turība" Juridiskās fakultātes Tiesību zinātņu katedras viesdocents Jānis Rušenieks un Latvijas Televīzijas pagaidu valdes locekle Vikija Valdmane-Rozenberga.

Tostarp nākamajā kārtā uz abiem amatiem kandidē trīs no sešiem pretendentiem - Juhņēviča, Māliņš un Rušenieks, savukārt Giels un Miķelsons kandidē uz valdes priekšsēdētāja amatu, bet Valdmane-Rozenberga kandidē uz valdes locekles amatu.

Tāpat ziņots, ka pagājušā gada 28.decembrī Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) kā valsts kapitāldaļu turētāja vienbalsīgi nolēma izteikt neuzticību LTV priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim Sergejam Ņesterovam. NEPLP pārstāvji norādīja, ka Latvijas Televīzija 2017. un 2018.gadā nav nodrošinājusi stratēģisku attīstības projektu plānošanu un uzraudzību noteiktajos termiņos un budžeta rāmjos, kas rada risku, ka nodokļu maksātāju līdzekļi netiek izlietoti iespējami efektīvi sabiedrības interesēs.

Latvijas Televīzijas valdē darbu turpina valdes loceklis finanšu jautājumos Ivars Priede.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu