No Krievijas emigrē filmas "Logs uz Parīzi" autors (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jurijs Mamins
Jurijs Mamins Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Mūsdienu Krievijā filmu veidotājiem, kas atsakās apkalpot oficiālo varu, nav nekādu izaugsmes iespēju, tā uzskata režisors Jurijs Mamins, kurš pagājušajā nedēļā kopā ar savu dzīvesbiedri aktrisi Ļudmilu Samohvalovu devās uz ASV. Plašākai sabiedrībai viņš ir pazīstams ar savām kulta filmām „Neptūna svētki”, „Strūklaka” un „Logs uz Parīzi”.

Intervijā ziņu aģentūrai „Rosbalt” Jurijs Mamins pastāstīja, ka pamet Krieviju, jo viņam nav iespēju šajā valstī strādāt savā profesijā. Režisors atklāja, ka ir nokļuvis tā dēvētajā „Piektās kolonnas” sarakstā – viņa vārdu ir aizliegts pieminēt valsts kontrolētajos medijos, kā arī aicināt viņu uz jebkādiem oficiāliem pasākumiem.

Pēc režisora teiktā, pēdējo gadu laikā ir slēgtas visas viņa programmas un kino projekti, ko pats Mamins saista ar to, ka iemantojis īpašu Kultūras ministra Vladimira Medinska nepatiku.

Patlaban jau 72 gadus vecais Jurijs Mamins ir vairāku prestižu kino godalgu laureāts. Viņa pēdējā pilnmetrāžas filma – „Nedomā par baltiem pērtiķiem” – ir tapusi 2008.gadā.

ASV Jurijs Mamins sākotnēji ir iecerējis filmēt klipus savas meitas sacerētajai mūzikai.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu