Māliņš atturīgs komentāros par kandidēšanu uz LTV valdes locekļa amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
LTV ēka. Ilustratīvs attēls
LTV ēka. Ilustratīvs attēls Foto: Пресс-фото

Uz Latvijas Televīzijas valdes locekļa amatu kandidējošais elektroniskā plašsaziņas līdzekļa "MIX Media Group" mārketinga un reklāmas direktors Andris Māliņš pagaidām ir atturīgs komentāros par to, kādi varētu būt galvenie viņa paveicamie darbi, ja izdotos nonākt sabiedriskā medija valdē.

Māliņš pauda, ka Latvijas Televīzijā ir lietas, kuras veikt citādi vai labāk. "Es redzu, ka ir lietas, kurās es varētu dot savu pienesumu Latvijas Televīzijai," viņš sacīja, komentējot lēmumu pieteikties uz valstij piederošās kapitālsabiedrības valdes locekļa amatu.

Savukārt jautāts, kādi ir viņa plāni šajā amatā, Māliņš teica, ka pašreiz ir pāragri runāt par kādiem plāniem, jo vēl priekšā ir divas atlases kārtas.

Jau ziņots, konkursā uz Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos trešajai kārtai izvirzīti seši pretendenti.

Uz amatiem kandidē Latvijas zāļu ražotāja "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķis Einārs Giels, XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča, Māliņš, SIA "GMI" projektu īpašnieks Gints Miķelsons, biznesa augstskolas "Turība" Juridiskās fakultātes Tiesību zinātņu katedras viesdocents Jānis Rušenieks un Latvijas Televīzijas pagaidu valdes locekle Vikija Valdmane-Rozenberga.

Tostarp nākamajā kārtā uz abiem amatiem kandidē trīs no sešiem pretendentiem - Juhņēviča, Māliņš un Rušenieks, savukārt Giels un Miķelsons kandidē uz valdes priekšsēdētāja amatu, bet Valdmane-Rozenberga kandidē uz valdes locekles amatu.

Tāpat ziņots, ka pagājušā gada 28.decembrī Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) kā valsts kapitāldaļu turētāja vienbalsīgi nolēma izteikt neuzticību Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim Sergejam Ņesterovam. NEPLP pārstāvji norādīja, ka Latvijas Televīzija 2017. un 2018.gadā nav nodrošinājusi stratēģisku attīstības projektu plānošanu un uzraudzību noteiktajos termiņos un budžeta rāmjos, kas rada risku, ka nodokļu maksātāju līdzekļi netiek izlietoti iespējami efektīvi sabiedrības interesēs.

Latvijas Televīzijas valdē darbu turpina valdes loceklis finanšu jautājumos Ivars Priede.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu