Bendika Pasaules kausa sezonu noslēdz ar 48. vietu iedzīšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: EPA/Scanpix

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Holmenkollenē, Norvēģijā, ieņēma 48.vietu Pasaules kausa pēdējā, devītā, posma desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

(Precizēta informācija par situāciju cīņā par Lielo kristāla globusu.)

Tikmēr pārliecinošu uzvaru svinēja Slovākijas biatloniste Anastasija Kuzmina, kura šāva nekļūdīgi, finišēdama pēc 28 minūtēm un 25,9 sekundēm, tādējādi saasinot cīņu par Lielo kristāla globusu. Kuzmina paziņojusi, ka pēc šīs sezonas noslēgs savu karjeru.

Otrajā vietā finišēja vāciete Denīze Hermana, kura Kuzminai zaudēja vienu minūti un 42,8 sekundes, bet trešā bija zviedriete Hanna Ēberja, kura atpalika divas minūtes un 1,1 sekundi. Hermana ugunslīnijā neaizvēra divus mērķus, bet Ēberjai bija viena kļūda.

Lielā kristāla globusa ieguvēja tiks noteikta rītdienas sacensībās. Pirms pēdējiem mačiem, neņemot vērā šosezon divus sliktākos rezultātus, itālietei Dorotejai Vīrerei ir 23 punktu pārsvars pār sestdien nestartējušo tautieti Lisu Vitoci, bet 26 punktu pārsvars pār Kuzminu, kamēr 30 punkti mazāk ir norvēģietei Martei Ulsbū-Reiselannai. Vīrere sestdien ieņēma 12.vietu un nodrošināja Mazo kristāla globusu iedzīšanā.

Bendika šautuvē pieļāva piecas kļūdas, Kuzminai zaudējot sešas un 6,5 sekundes.

Cēsniece nekvalificējās svētdien gaidāmajām sacensībām ar masu startu, tādējādi Pasaules kausa sezona viņai ir noslēgusies.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm līdere ar 894 punktiem ir itāliete Vīrere, kura par 42 punktiem apsteidz Vitoci, kamēr trešā ar 844 punktiem ir Kuzmina.

Tikmēr Bendika tikusi pie 129 punktiem, kas viņai dod 47.vietu.

Savukārt vīrieši 12,5 kilometros startēs plkst.18.15. Andrejs Rastorgujevs trasē dosies vien ar 49.numuru, bet piektdien sprintā uzvarējušajam norvēģim Juhannesam Tingnēsam Bē viņš zaudēja divas minūtes un 19,6 sekundes. Šodienas biatlona sacensības tiešraidē pārraid Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Bendika ceturtdien 7,5 kilometru sprinta sacensībās ieņēma dalītu 34.vietu, savukārt Jūlija Matvijenko ieņēma pēdējo 106.pozīciju. Tikmēr piektdien vīriešu desmit kilometru sprintā Rastorgujevs palika tikai 49.vietā, netikdams pie Pasaules kausa punktiem, kamēr Aleksandrs Patrijuks bija 90.vietā, bet Pasaules kausa debitants Edgars Mise ierindojās 93.pozīcijā.

Šī Pasaules kausa sezona noslēgsies svētdien ar masu startu.

Bendikai šī sezona sākās lieliski, jo pirmajā posmā viņa izcīnīja augsto piekto vietu 15 kilometru individuālajā distancē, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras rekordu, tomēr turpinājums nesekoja, jo vairs nevienā posmā viņa pirmajā divdesmitniekā nav iekļuvusi. Savukārt vēl februāra izskaņā viņa kopā ar Rastorgujevu izcīnīja septīto vietu Eiropas čempionāta jaukto pāru stafetē.

Iepriekšējās divās nedēļās notikušajā pasaules čempionātā Bendika labāko rezultātu sasniedza sprintā, kur izcīnīja 17.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu