VEF Kultūras pilī sākušies Lūsēna 60 gadu jubilejas koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VEF Kultūras pilī aizsākusies komponista Jāņa Lūsēna 60. jubilejas koncertsērija
Foto: VEF Kultūras pilī aizsākusies komponista Jāņa Lūsēna 60. jubilejas koncertsērija Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ar diviem skatītāju pārpildītiem koncertiem un nerimstošām stāvovācijām Rīgā, VEF Kultūras pilī vērienīgi aizsākusies izcilā latviešu komponista Jāņa Lūsēna 60. jubileja, vienkopus pulcējot komponista daudzos skatuves draugus, līdzgaitniekus un viņa talanta cienītājus.

29. martā jubilejas svinības turpināsies Latgales vēstniecībā Gors, bet dzimšanas dienas kulminācija gaidāma īstajā svētku dienā - 7. aprīlī Liepājas Olimpiskā centra arēnā, kad uz vienas skatuves satiksies un neaizmirstamās emocijas dalīsies  Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels, Marija Naumova, Kristīne Zadovska, Andris Ērglis, Aija Vītoliņa, Uģis Roze, Aija Andrejeva, Igo, Ieva Sutugova, Raimonds Ozols, Ieva Akuratere, Ralfs Eilands, Anmary, Atis Ieviņš, Annija Putniņa, Elizabete Lukaševiča, koris "Sōla" diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā, grupa „Zodiac”  un daudzi citi mūziķi.

Aplūko foto!

Koncerta pirmā daļa veltīta teātra pasaulei un tēmām, kas desmitiem un pat simtiem reižu skanējušas no teātru skatuvēm – kā mistērija ar nelieliem atmiņu un sajūtu uzplaiksnījumiem, no iestudējumiem “Kaupēn, mans mīļais”, “Sfinksa”, “Agrā rūsa”, “Sniega karaliene”, “Ikstīte”, “Neglītais pīlēns”, “Indrika hronika”, “Hotel Kristina”, “Putnu opera” un “Meierovics”.  Savukārt koncerta otrā daļā skanēs dziesmas, kuras joprojām bauda klausītāju mīlestību un ir pieskaitāmas Lūsēna zelta fondam. Grandiozo jubilejas svinību režisors un scenogrāfs  - Reinis Suhanovs. 7.aprīļa koncerts no Liepājas tiešraidē būs vērojams arī LMT Straume kanālā.

Pavisam nesen grāmatnīcās nonācis Ingunas Baueres sarakstītais autobiogrāfiskais romāns “Jānis Lūsēns trešais”, izdots arī dziesmu albums “Jānis Lūsēns. Dziesmas” ar visu laiku skaistākajām Jāņa Lūsēna melodijām jaunās aranžijās un izpildījumā.

Uz Rēzeknes koncertu biļetes jau labu brīdi kā izpārdotas, bet uz galveno svētku kulminācijas koncertu 7.aprīlī  Liepājas OC arēnā vēl pieejamas „Biļešu Paradīze” kasēs un internetā – www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu