Dzīvespriecīgā "Rock and Mouse" kolekcijas modes skate

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jānis škapars tvnet

Ar košu modes skati, tika prezentēta Latvijā radītā bērnu apģērba zīmola "Rock and Mouse" pavasara-vasaras 2019 kolekcija. Kolekcijas iedvesmas avots ir bērnu zinātkāre, tāpēc tai dots nosaukums "Mazie pētnieki". 

Rock and Mouse apģērbi ļauj bērniem brīvi kustēties, rotaļāties, un pārstāv ideju, ka praktiskam bērnu apģērbam nav jābūt garlaicīgam.

Bērnu apģērba zīmola Rock and Mouse jauno kolekciju ir iedvesmojusi bērnu neizsmeļamā zinātkāre un vēlme iepazīt pasauli. Pavasarī mostoties dabai, ir tik daudz iespēju pētīt un izzināt, tāpēc auduma apdrukās izmantoti koši taureņi, kukaiņi, putni un vardes. Pavasara-vasaras kolekcijas auduma apdrukas ir radītas sadarbībā ar mākslinieci Kristīni Liepu. Rock and Mouse apģērba mērķis ir ļaut bērniem brīvi kustēties un rotaļāties. Zīmola dizainere Ieva Trumpekoja uzsver, ka ņemot vērā, ka tas ir bērnu apģērbs, tam ir jābūt praktiskam, taču tas nenozīmē, ka tam ir jābūt vienmuļam un garlaicīgam. Radot apģērbu un apdrukas, piemeklējot audumus un piegrieztnes, liela uzmanība tiek pievērsta tam, lai bērniem apģērbs patiktu un, lai viņi vēlētos to valkāt.

“Man šķiet, ka šobrīd modē ir personība un tas, ko modes bizness pārdod, ir sajūtas. Ja sievieti priecē viņas jaunā kleita, viņa staros un izskatīsies apburoši. Ir cilvēki, kas izskatās lieliski ietērpti arī kartupeļu maisā, taču lielākajai daļai īstā apģērba izvēle palīdz izcelt pašu skaistāko. Bērnu modē ir līdzīgi. Manuprāt, pats svarīgākais ir, lai bērns labi jūtas, lai viņam ir ērti un, lai apģērbs būtu patīkams. Manas trīs mazās meitenes mēdzu dēvēt par mūsu testēšanas nodaļu, jo viņas ir pirmās, kas izmēģina un novērtē jaunos modeļus, kā arī sniedz savas atsauksmes”, stāsta zīmola Rock and Mouse radītāja un dizainere Ieva Trumpekoja, kura šobrīd ir ceturtā mazuļa gaidībās.

Zīmola pirmsākumi meklējami 2016.gadā, kad tas tika uzsākts kā neliels projekts. Laikam ejot, dizainere Ieva Trumpekoja vēlējās to attīstīt, padarot Rock and Mouse par atpazīstamu bērnu modes zīmolu. Zīmols ir ievērojami audzis, taču dizainere uzskata, ka lielākais darbs vēl ir tikai priekšā. Katra kolekcija sākumā tiek skicēta ar roku, bet ar digitālo rīku palīdzību, zīmējumi pārtop unikālās apdrukās. Visi zīmola Rock and Mouse produkti ir roku darbs.

Zīmola prezentācija tiek veidota sadarbībā ar modes un dizaina veikalu AWAKE un tā vadītāju Kasparu Bērziņu. Kaspars stāsta, ka vēlas ne tikai attīstīt veikala sortimentu, piedāvājot arvien jaunus un interesantus dizaineru darbus, bet arī stāstīt par māksliniekiem, viņu darbiem un zīmoliem. Apsverot dažādas iespējas, veikala īpašnieks nolēmis, ka viens no veidiem kā ļaut veikala klientiem un citiem interesentiem uzzināt vairāk, ir veidot dažādus pasākumus, piemēram, modes skates, tikšanās un diskusijas. Kaspars atklāj, ka bieži vien modes mīļotāji nemaz nezina, kā tiek veidots dizains un, kāds ir zīmola stāsts.

“Latvijā bērnu mode ir ļoti spēcīga un par tās attīsību, protams, ir jāpateicas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA). Mēs kā Baltijas dizaina un modes veikals vēlamies, lai arī mazie un jaunie zīmoli nonāk redzeslokā, tapēc rīkojam pasākumus, piedāvājot iespēju satikt pašus dizainerus. Bērnu modes zīmols Rock and Mouse būs pirmais, kuram veikalā AWAKE norisināsies modes skate”, atklāj Kaspars Bērziņš, modes un dizaina veikala AWAKE vadītājs.

Par Rock and Mouse

Zīmols radies 2016.gadā kā dizaineres Ievas Trumpekojas neliels, trīs mazo meitu iedvesmots, projekts. Vēlāk Rockand Mouse radītāja nolēma to attīstīt, padarot to par atpazīstamu bērnu modes zīmolu. Katra apģērba kolekcija un tās detaļas sākumā tiek zīmētas ar roku, taču pēc tam ar digitālo rīku palīdzību, pārtop krāsainās un košās apģērbu apdrukās. Pavasara-vasaras kolekcijas auduma apdrukas ir radītas sadarbībā ar mākslinieci Kristīni Liepu.

Par modes un dizaina veikalu AWAKE

Modes un dizaina veikals AWAKE aktualizē Baltijas dizaineru radītos darbus, kā arī iepazīstina ar tiem, veidojot pasākumus, tikšanās, diskusijas un jauno zīmolu prezentācijas. Veikalā pārstāvēti tādi zīmoli kā One Wolf, Talanted, Baiba Ripa, Baiba Ladiga, Yuta, STATUS BY STAMGUTS, Be-with, Rock'n'Mouse, PIKU.LV un daudzi citi. Veikals atrodas t/c Galleria Riga 4.stāvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu