Stojanovičs: Esam rūpīgi izanalizējuši iepriekšējā spēlē pieļautās kļūdas

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: EPA/Scanpix

Latvijas futbola izlases treneru korpuss rūpīgi ir rūpīgi izanalizējuši kļūdas, kas tika pieļautas 2020.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra mačā pret Ziemeļmaķedoniju, sestdien sacīja vienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Latvijas izlase EČ kvalifikāciju ceturtdien sāka ar 1:3 zaudējumu Skopjē, bet jau svētdien aizvadīs nākamo spēli pret Poliju. Stojanovičs izcēla, ka pret mačā Ziemeļmaķedoniju bijuši trīs galvenie klupšanas akmeņi.

"Pirmkārt, mēs nespēlējām uz priekšu virzītu futbolu. Visu laiku skatījāmies tikai atpakaļ, uz savu laukuma pusi. Reizēm tur arī palikām, jo tā bija šķietami vieglāk. Otra problēma bija tā, ka nespējām veikt ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā. Tas noteikti saistīts ar Latvijas izlases spēlētāju slikto fizisko sagatavotību - daudzi tikai tagad uzsāk savas klubu sezonas. Treškārt, laukumā nedarbojāmies kā vienota komanda. Tas arī noveda pie sliktiem lēmumiem," iepriekšējā spēlē pieļautās kļūdas iztirzāja Stojanovičs.

Latvijas futbolistu treneris atklāja, ka vārtsargs Andris Vaņins savainojuma dēļ svētdien noteikti laukumā nedosies. Vaņins traumu guva jau guva spēlēs pret Ziemeļmaķedoniju pašā ievadā, kad divreiz sāpīgi piezemējās uz pleca. Nosaukt svētdienas mača pamatvārtsargu Stojanovičs gan atteicās. Visticamāk, spēli pret Poliju Latvijas izlases vārtos uzsāks Gdiņas "Arka" kluba pārstāvis Pāvels Šteinbors.  

"Mēs spēlējam pret katras valsts labākajiem futbolistiem. Tāpēc laukumā jābūt ļoti uzmanīgiem ar saviem lēmumiem pretinieku laukuma pusē. Jārēķinās arī ar Latvijas futbolistu tehniskās sagatavotības līmeni. Domāju, ka Polija, vērtējot tikai pulcētos sastāvus, noteikti ir šīs apakšgrupas favorīte," uzsvēra treneris.

Vairāki Polijas izlases spēlētāji sestdien esot saslimuši, bet netiek atklāts, kuri tie ir. Stojanovičs pauda, ka kā pretinieku galvenais treneris labprāt vēlētos, lai labākie uzbrukuma spēki poļiem nedotos laukumā. Savukārt šoreiz gan galvenais esot cilvēciskais situācijas vērtējums - viņš vēlēja visiem futbolistiem pēc iespējas ātrāk atgūt veselību.

Latvijas un Polijas futbola izlašu mačs svētdien Varšavā sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. Pirmajā EČ kvalifikācijas spēlē Latvija ar 1:3 izbraukumā zaudēja Ziemeļmaķedonijai, bet Polija ar 1:0 uzvarēja Austriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu