Vaņins pret Poliju nespēlēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Vaņins
Andris Vaņins Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlasei svētdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā ar Poliju prognozējami nevarēs palīdzēt pamatvārtsargs Andris Vaņins, sestdien notikušajā preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Latvijas futbola izlase svētdien aizvadīs otro maču 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Mačs Polijas nacionālajā stadionā, kas uz futbola mačiem var pulcēt vairāk nekā 56 tūkstošus skatītāju, sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

Latvijas izlase pirmajā spēlē ceturtdien, pie valstsvienības stūres debitējot Slavišam Stojanovičam, viesos ar rezultātu 1:3 zaudēja Ziemeļmaķedonijai.

Svētdienas mačā nespēlēs vārtsargs Andris Vaņins, kurš iepriekšējā mačā guva savainojumu. Viņu, visticamāk, aizstās Polijas augstākajā līgā spēlējošais Pāvels Šteinbors, kurš jau iepriekšējā duelī nomainīja Vaņinu.

"Vaņins rītdien noteikti nespēlēs, viņam nepieciešama sadziedēt savainojumu, kas tiks darīts tuvākajās dienās. Viņš nav gatavs rītdienas spēlei. Kādas izmaiņas veiksim, to lemsim pēc treniņa," preses konferencē teica Stojanovičs.

"Runāsim ar vārtsarga treneri, bet, visticamāk, ka jā," atbildot uz jautājumu, vai Šteinbors sargās vārtus, teica Stojanovičs.

Ar izlasi ir arī trešais vārtsargs Kaspars Ikstens.

Skopjē nopelnītās sarkanās kartītes dēļ šajā mačā nevarēs spēlēt arī pussargs Andrejs Cigaņiks.

Tiesa, arī pretinieki, visticamāk, nebūs optimālajā sastāvā, jo dažādu problēmu dēļ nespēlēt varētu pat seši pamatsastāva spēlētāji.

Latvijas futbola valstsvienība 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā iekļuvusi G grupā ar Polijas, Austrijas, Izraēlas, Slovēnijas un Ziemeļmaķedonijas izlasēm, izvairoties no vairākiem futbola grandiem. Kvalifikācijas turnīrs sāksies martā un noslēgsies novembrī.

 

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.

Polija Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā ieņem 20.vietu, kamēr Latvijas izlase ir 131.pozīcijā.

Latvija ar Poliju starptautiskajās spēlēs tikusies 13 reizes, no kurām divreiz uzvarējusi, divreiz nospēlējusi neizšķirti un cietusi deviņus zaudējumus. Iepriekšējo reizi abas izlases tikās 2012.gadā Varšavā, kad poļi pārbaudes mačā bija pārāki ar 1:0.

Decembra sākumā no izlases galvenā trenera amata nolēma atkāpties somu speciālists Miksu Pātelainens, kurš komandu vadīja vien kopš maija jeb mazāk nekā astoņus mēnešus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu