Balcers piespēlē uzvaras vārtu guvumā pagarinājumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēlei uzvaras vārtu guvumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" viesos ar rezultātu 4:3 (2:1, 0:1, 1:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Edmontonas "Oilers", izcīnot trešo uzvaru pēdējās piecās spēlēs.

"Senators" komanda pirmajā periodā realizēja divus vairākumus, vārtus gūstot Breidijam Tkečakam un Bobijam Raienam, kamēr pretiniekiem ar precīzu metienu atbildēja Alekss Čjasons. Otrā perioda trešajā minūtē Konors Makdeivids izlīdzināja rezultātu, bet trešās trešdaļas astotajā minūtē Braiens Gibonss atjaunoja viesiem vadību.

Tiesa, nepagāja ne minūte, kad Kolbijs Keivs panāca neizšķirtu. Pamatlaikā vairs vārti netika gūti, spēlei turpinoties papildlaikā. Pagarinājuma trešajā minūtē Balcers palīdzēja pie saviem vārtiem izcīnīt ripu un kopā ar Tkečaku izslidoja divatā pret vienu pretinieka aizsargu. Tkečaks skatījās uz Balceru, dodot mājienu ka piespēlēs un novēršot pretinieku aizsarga uzmanību, taču piespēle nesekoja un amerikānis pats meta pa vārtiem, ripai ielidojot tīklā.

Balcers šajā mačā uz ledus pavadīja 18 minūtes un vienu sekundi, kas ir par sekundi vairāk nekā viņa iepriekšējais NHL karjeras lielākais laiks. Viņš šajā mačā vienu reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Liepājnieks savā debijas sezonā NHL 30 mačos guvis četrus vārtus, veicis septiņas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderību -2.

"Senators" ar 58 punktiem 75 spēlēs atrodama pēdējā vietā Austrumu konferencē un visā līgā, kamēr "Oilers" ar 74 punktiem 75 dueļos ir trešā no beigām Rietumos.

Otavas hokejisti nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad savā laukumā uzņems Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu