Sevastova aizvada Maiami turnīra trešās kārtas maču

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova šodien aizvada prestižā Maiami WTA "Premier" sērijas turnīra trešo kārtu, spēkojoties pret Jūliju Putincevu no Kazahstānas. Abu spēlētāju duelis sāksies ap plkst.20 pēc Latvijas laika.

Pasaules ranga 12.vietas īpašniece Sevastova šajā turnīrā izlikta ar 11.numuru, bet Putinceva ir planētas 44.rakete.

Sevastova pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā viņa ar 6-2, 0-6, 6-4 uzvarēja čehieti Kateržinu Sinjakovu, kura WTA rangā ieņem 42.pozīciju. Trešās kārtas sasniegšana Latvijas tenisistei devusi 65 WTA ranga punktus.

Tikmēr Putinceva pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 7-5 uzvarēja pasaules 56.raketi Kirstenu Flipkensu no Beļģijas, kamēr otrajā ar 6-3, 7-5 pārspēja šveicieti Belindu Benčiču (WTA 20).

Astotdaļfinālā šī pāra uzvarētāja tiksies ar pasaules septīto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas vai francūzieti Alizē Kornē, kura ir WTA ranga 53.vietas īpašniece.

Sevastova ar Putincevu līdz šim spēkojusies trīs reizes, gūstot divus panākumus. Šīs divas uzvaras nākušas pēc kārtas, jo 2017.gadā viņa bija pārāka Vimbldonas pirmajā kārtā, bet pērn guva virsroku Maskavas WTA "Premier" turnīra otrajā kārtā.

Pašlaik 24 gadus vecā Putinceva WTA līmenī nostiprinājās 2016.gadā, bet viņas līdz šim lielākais panākums ir aizkļūšana līdz Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam 2016. un 2018.gadā. Savas karjeras laikā viņa gan nav izcīnījusi nevienu WTA raudzes titulu, lai gan ir spēlējusi divos finālos.

Kazahstānas tenisistes rekords pasaules rangā ir 27.vieta, ko viņa sasniedza 2017.gada sākumā. Putinceva ir dzimusi Maskavā un vēl līdz 2012.gadam sacentās zem Krievijas karoga.

Sevastova turnīrā Maiami spēlē sesto reizi karjerā, bet savu labāko rezultātu viņa sasniedza pērn, kad aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Cita Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šī turnīra otrās kārtas mačā ar 5-7, 1-6 zaudēja čehietei Markētai Vondrušovai, kamēr vīriešu sacensībās Ernests Gulbis nepārvarēja pirmo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu