Rastorgujevs Pasaules kausa sezonu noslēdz ar savu labāko rezultātu

CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Holmenkollenē, Norvēģijā, izcīnīja 11. vietu Pasaules kausa pēdējā, devītā, posma 15 kilometru sacensībās ar kopēju startu. Pasaules kausa sacensībās šis Rastorgujevam šosezon bija labākais rezultāts.

Kārtējo uzvaru svētdien guva Norvēģijas biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē, kurš līdz ar to šosezon Pasaules kausā izcīnīja 16 uzvaras. Jau sestdien viņš laboja francūža Martēna Furkada pirms diviem gadiem sasniegto vienas sezonas laikā izcīnīto panākumu rekordu.

Šaušanā Bē bija nekļūdīgs, bet finišu viņš sasniedza pēc 37 minūtēm un 25,6 sekundēm. No viņa par nepilnām 20 sekundēm atpalika arī bez kļūdām šāvušais vācietis Arnds Peifers, kamēr trešais bija divus soda apļus noslēpojušais Vācijas biatlonists Benedikts Dols.

Tikmēr Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 24,9 sekundes. Viņš šaušanā nesašāva četrus mērķus.

Pēc nekļūdīgas pirmās šaušanas Rastorgujevs atradās astotajā vietā un līderu grupā viņš bija līdz nākamajai ugunslīnijai, pēc kuras gan nācās veikt vienu soda apli un uz brīdi izkrist no labāko desmitnieka. Lai arī trešajā šaušanā Latvijas biatlonists nesašāva vienu mērķi, viņš tik un tā trasē atgriezās septītajā vietā. Tiesa, ceturtajā ugunslīnijā Rastorgujevs pieļāva divas kļūdas, tāpēc viņš atkrita uz 12.pozīciju, bet beigās nedaudz pakāpās.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmais ar 1262 punktiem bija J.T.Bē, turklāt viņš jau iepriekš bija nodrošinājis Lielo kristāla globusu. Otrais ar 854 punktiem bija krievs Aleksandrs Loginovs, savukārt trijnieku noslēdza francūzis Kentēns Fijons-Majē ar 843 punktiem.

Rastorgujevs ar 395 punktiem ieņēma 20.vietu.

Pirms tam svētdien Pasaules kausa sezonu noslēdza sievietes, kur 12,5 kilometru masu startā uzvaru guva zviedriete Hanna Ēberja, kamēr Lielo kristāla globusu nodrošināja itāliete Doroteja Vīrere.

Piektdien vīriešu desmit kilometru sprintā Rastorgujevs palika tikai 49.vietā, netikdams pie kopvērtējuma punktiem, kamēr Aleksandrs Patrijuks bija 90.vietā, bet Pasaules kausa debitants Edgars Mise ierindojās 93.pozīcijā. Sestdien iedzīšanā Rastorgujevs veica 28 vietu kāpumu un finišēja 21.vietā.

Tikmēr uzvaru svinēja Norvēģijas biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē. Viņš izcīnīja 15.uzvaru sezonā, labojot francūža Martēna Furkada pirms diviem gadiem sasniegto rekordu.

Rastorgujevs pirms tam šosezon Pasaules kausā labāko rezultātu sasniedza Rūpoldingā piektajā posmā, kad viņš sprintā izcīnīja 13.vietu. Starpsezonā biatlonists noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Gana veiksmīgas Rastorgujevam bija pasaules čempionāta sacensības, kur viņš iedzīšanā guva augsto sesto vietu, tādējādi sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu planētas meistarsacīkstēs. Kopā ar Baibu Bendiku viņš bija desmitais jaukto pāru stafetē, bet klasikā guva 13.pozīciju.

Bendika ceturtdien 7,5 kilometru sprinta sacensībās ieņēma dalītu 34.vietu, savukārt Jūlija Matvijenko ieņēma pēdējo 106.pozīciju, savukārt iedzīšanā Bendika bija 48.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu