Nosacīti soda vecākus, kuru nepieskatītais bērns izkrita pa piektā stāva logu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Logs; ilustratīvs foto.
Logs; ilustratīvs foto. Foto: LETA

Rīgas rajona tiesa Jūrmalā piemērojusi pusgadu ilgu nosacītu cietumsodu vecākiem, kuru nepieskatītais gadu vecais bērns izkrita pa piektā stāva logu un gāja bojā, vēstīts publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Tajā skaidrots, ka vecāki, apzinoties, ka bērns atbilstoši savam vecumam spēj aktīvi pārvietoties, rāpot, kā arī to, ka vienu gadu vecam bērnam ir nepieciešama pastāvīga uzraudzība, negadījuma dienā, redzot, ka istabā ir pilnībā atvērts logs, pie kura novietots dīvāns, atstāja bērnu vienu pašu. Bērns tad uzrāpies pa dīvāna atzveltni uz loga palodzes un izkritis pa atvērto logu no piektā stāva.

Tādā veidā vecāki izdarīja bērna prettiesisku nonāvēšanu aiz neuzmanības, jo noziedzīgas nevērības rezultātā viņi nebija paredzējuši nāves iestāšanas iespēju, kaut gan, atstājot gadu vecu bērnu nepieskatītu istabā, kurā ir pilnībā atvērts logs un pie kura ir novietots dīvāns, viņiem vajadzēja paredzēt šādas rīcības sekas, norādīts spriedumā.

Tiesa abus vecākus atzina par vainīgiem nonāvēšanā aiz neuzmanības un piesprieda katram no vecākiem sešus mēnešus ilgu nosacītu cietumsodu. Tāpat vecākiem noteikts pārbaudes laiks uz vienu gadu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu