Šteinbors: Latvijas un Polijas izlašu mačs būs futbola svētki

CopyDraugiem X Whatsapp
Pāvels Šteinbors
Pāvels Šteinbors Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas un Polijas izlašu spēle 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā būs futbola svētki, uzskata valstsvienības vārtsargs Pāvels Šteinbors.

Latvijas futbola izlase svētdien aizvadīs otro maču 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Spēle Polijas nacionālajā stadionā, kas uz futbola mačiem var pulcēt vairāk nekā 56 tūkstošus skatītāju, sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

Sagaidāms, ka Latvijas vārtus šajā mačā sargās tieši Šteinbors, jo komandas pirmais numurs Andris Vaņins ir guvis traumu.

"Polijas nacionālajā futbola stadionā es spēlēšu trešo reizi. Šajā stadionā mājas spēles aizvada tikai nacionālā futbola izlase, kā arī šeit tiek aizvadīts Polijas kausa fināls, kurā esmu spēlējis divas reizes - vienu reizi uzvarējām, bet otru diemžēl zaudējām. Emocijas, ierodoties šeit, protams, ir pašas labākās. Skaidrs, ka šis ir īpašs stadions. Domāju, spēles laikā šeit būs īsti futbola svētki," intervijā Latvijas Futbola federācijai (LFF) teica Šteinbors.

"Domāju, būs karsti, būs kaut kas nereāls. Poļu līdzjutēji piepildīs šo stadionu, turklāt tajā ir īpaši laba akustika. Spēlēt šādā atmosfērā būs patiešām forši," pauda vārtsargs.

Ikdienā Šteinbors spēlē Polijas augstākās līgas komandā Gdiņas "Arka", turklāt pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas izlozes par viņu liela interese bijusi no poļu medijiem.

"Viss sākās jau tad, kad kļuva zināms, ka esam tikuši vienā grupā ar Poliju. Saņēmu daudzus telefonu zvanus, sniedzu vairākas intervijas... Pēc tam ažiotāža nedaudz noplaka, bet tagad, ierodoties šeit jau pirms pašas spēles, arī vietējie mediji atkal ir aktivizējušies. Polijas futbolā pastiprināta mediju interese - tas nav nekas jauns, bet šādās spēlēs interese ir vēl lielāka. Dažkārt pat nākas kādam atteikt interviju. Piemēram, spēles dienā, lai labāk sagatavotos mačam. Pirms pēdējā treniņa sniedzu vairākas intervijas, tāpēc interese, protams, ir jūtama," neslēpa Šteinbors.

"Man personīgi katrs izsaukums valstsvienībā - tas jau ir liels gods. Ja vēl jāiet laukumā un jāaizstāv mūsu karoga krāsas, neapšaubāmi katram futbolistam šis ir īpašs notikums - pārņem gods un lepnums. Ja runājam par gaidāmo spēli pret Poliju - valsti, kurā spēlēju jau piecus gadus, protams, man personīgi un visai mūsu komandai tas būs vēl viens izaicinājums. Visi gaidām šo spēli gaidu ar lielu nepacietību," pauda Latvijas izlases vārtsargs.

Latvijas futbola valstsvienība 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā iekļuvusi G grupā ar Polijas, Austrijas, Izraēlas, Slovēnijas un Ziemeļmaķedonijas izlasēm, izvairoties no vairākiem futbola grandiem. Kvalifikācijas turnīrs sāksies martā un noslēgsies novembrī.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu