Pieņemt bērnus no partnera iepriekšējām attiecībām - varam vai tomēr izliekamies? (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos, ekrānuzņēmums

Raidījumā "Māmiņu klubs" viesojas klīniskā psiholoģe Kristīne Balode, kura dalās savās pārdomās par to, kā ir pieņemt sava esošā vīrieša bērnus no citām attiecībām. Rodas jautājums par izlikšanos un to, vai mēs nepārspīlējam ar dzemdēšanas nozīmi mūsu un mums apkārtējo dzīvēs? 

Raidījuma vadītāja Kristīne Virsīte attiecību un seksualitātes konsultantei Kristīnei Balodei jautā par mūsdienās visai biežu ģimeņu situāciju, ar kuru nākas saskarties - pieņemt sava partnera bērnus no jau iepriekšējām attiecībām. Cik tas reāli ir viegli vai grūti? 

"Domāju, ka lielākā daļa latviešu ģimeņu ir ar bērniem, kuri nāk no jau iepriekšējām laulībām. Kopš es satiku vīru, man savā ziņā uzreiz jau bija bērni, un es nebaidos teikt, ka man bija bērni.

Tas bija savā ziņā lielāks izaicinājums man pašai - iemīlēt šos bērnus, nevis mīlēs savus dzemdētos bērnus. Man liekas, mēs stipri pārspīlējam šo dzemdēšanas nozīmi.

Un man liekas tik daudz vientuļu cilvēku mums apkārt jau sākot no bērnības, jo mēs kaut kā pretendējam uz īpašuma tiesībām - ko es esmu vai neesmu laidusi pasaulē.

Nav iespējams izvēlēties vīrieti bez bērniem, ja reiz viņam viņi ir. Un tad man rodas liels jautājums cilvēkiem, kuri grib kaut kā tos bērnus atdalīt no tā vīrieša, - vai jūs spējat cienīt to vīrieti, kurš grib pats atdalīties no tā, ko viņš ir radījis? 

Skaties raidījumu "Māmiņu klubs" katru sestdienas rītu "STV Pirmā!" 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu