Ušakova bijušajam padomniekam Teilānam piederošais BAN joprojām nav izmaksājis atlīdzību par ugunsgrēku Rīgas pilī (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas mērs Nils Ušakovs (no kreisās) un Rīgas mēra Nila Ušakova padomnieks Ēriks Teilāns pie Saeimas nama, uzrunājot politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" rīkotā piketa dalībniekus, kas ieradušies paust protestu pret politisko situāciju valstī.
Rīgas mērs Nils Ušakovs (no kreisās) un Rīgas mēra Nila Ušakova padomnieks Ēriks Teilāns pie Saeimas nama, uzrunājot politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" rīkotā piketa dalībniekus, kas ieradušies paust protestu pret politisko situāciju valstī. Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas mēra Nila Ušakova bijušajam padomniekam, uzņēmējam Ērikam Teilānam piederošā apdrošināšanas kompānija Baltijas apdrošināšanas nams jeb BAN, kas pēdējo gadu laikā ticis pie līgumiem Rīgas struktūrās, joprojām nav izmaksājusi atlīdzību par ugunsgrēku Rīgas pilī, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Teilāna apdrošināšanas kompānijā BAN bija apdrošināta Rīgas pils, kad 2013. gada jūnijā tajā izcēlās ugunsgrēks. Kā "Nekā personīga" apliecināja pils saimnieks “Valsts nekustamie īpašumi” - piecarpus gadu laikā Teilāna uzņēmums tā arī kompensācijā nav atmaksājis ne centa.

Šobrīd turpinās divas tiesvedības - krimināllietā par pašu ugunsgrēka faktu. Bet civillietā tiek skatīts jautājums par apdrošināšanas prēmiju izmaksu. 

Teilānam piederošā apdrošināšanas kompānija BAN šo gadu laikā tikusi pie līgumiem Rīgas struktūrās. Vēl pērnā gada novembrī kopā ar divām citām kompānijām BAN ieguva trīs miljonu līgumu par Rīgas satiksmes darbinieku veselības apdrošināšanu.

Vasarā par 248 tūkstoš eiro darbiniekus apdrošināja “Rīgas meži”.

Teilāna sievai piederošā apdrošināšanas brokeru firma Attollo brokers izmantoja iespēju, ka pašvaldība var izvēlēties jebkuru apdrošināšanas brokeru uzņēmumu. Tā tālāk bez konkursa var noslēgt daudzmiljonu līgumus ar jebkuru apdrošinātāju. Šādi Teilāna ģimene apkalpoja "Rīgas satiksmi" un "Rīgas namu pārvaldnieku".

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu