Stojanovičs: Latvijas izlases sniegumā ir pozitīvas vēsmas (1)

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas futbola izlases sniegumā ir pozitīvas progresa iezīmes, pēc svētdienas cienīgā zaudējuma 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas (EČ) mačā pret Poliju sacīja viesu komandas galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Latvijas futbolisti mačā pret poļiem zaudēja ar 0:2 (0:0), bet cienīgi aizsargājās un pat demonstrēja ļoti saturīgu pretspēli uzbrukumā. Polijas izlase vadībā izvirzījās tikai 75.minūtē.

"Šis bija lielisks un pozitīvs mačs abu komandu izpildījumā. Ja negūsti vārtus pret tādu pretinieku kā Polija, tad ir grūti. Otrajā puslaikā mums bija problēmas ar tikšanu līdzi pretspēlētājiem, kas saistītas ar fiziskā spēka izsīkumu. Neaizmirsīsim, ka spēlējām pret grupas favorīti," sacīja Stojanovičs. "Protams, šodien bija daudz labāks sniegums nekā Skopjē. Bijām agresīvi, spēlējām kā komanda. Ap 75. minūti, kad pretinieki guva vārtus, Latvijas izlases spēlētāji nogura fiziski. Tas ir labs sākums, ceru uz līdzīgu kvalifikācijas cikla turpinājumu."

Polijas izlases pamatsastāvā svētdienas spēlē devās šībrīža spilgtākie spēlētāji - Roberts Levandovskis un Kšistofs Pjonteks. Stojanovičs sacīja, ka uz šāda kaluma spēlētājiem nevajag koncentrēties.

"Pjonteks šobrīd ir "karstākais" spēlētājs Itālijā. Arī šodien redzējām viņu visā krāšņumā. Viņam esot laukumā, ne brīdi nedrīkst viņu pazaudēt no skata. Kaut gan viņš šodien neguva vārtus, sagādāja mums daudz grūtību. Veicām izmaiņas sākumsastāvā. Vakar vakarā biju izlēmis par citādu starta vienpadsmitnieku, bet korekcijas ieviesa traumas. Domāju, ka visi spēlētāji šodien izmantoja sev doto iespēju," atklāja Latvijas izlases treneris.

Viņš arī pastāstīja, ka Vladimirs Žuļevs ir traumēts, bet nelieli savainojumi ir arī Kristeram Toberam un arī Vladislavam Gabovam. Tāpēc arī neviens no viņiem netika iekļauts sākumsastāvā mačā pret Poliju.

"Pēc diviem mačiem ir pāragri runāt par kādiem secinājumiem. Redzu nelielu progresu komandā gan laukumā, gan ārpus tā. Mums šobrīd jāizvairās no pārāk garām runām, bet vienkārši jāstrādā. Jāpilnveidojas no spēles uz spēli, tad  arī varēsim gūt secinājumus kvalifikācijas turnīra beigās," pirmās divas EČ kvalifikācijas spēles rezumēja Stojanovičs.

Nākamo EČ kvalifikācijas maču Latvijas izlase aizvadīs jūnijā, kad būs jātiekas ar Izraēlu. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu