Futbolists Ošs: Negribējām izgāzties vairāk nekā 50 tūkstošu skatītāju priekšā (1)

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārcis Ošs (pa kreisi) un Roberts Levandovskis
Mārcis Ošs (pa kreisi) un Roberts Levandovskis Foto: EPA/Scanpix

Latvijas futbola izlase 2020.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas mačā pret Polijas izlasi negribēja sevi apkaunot sanākušo 50 tūkstošu līdzjutēju priekšā, tāpēc cīnījās savu maksimālo spēju robežās, pēc cīņas žurnālistiem Varšavā sacīja aizsargs Mārcis Ošs.

Latvijas futbolisti svētdienas mačā pret poļiem zaudēja ar 0:2 (0:0), bet cienīgi aizsargājās un pat demonstrēja ļoti saturīgu pretspēli uzbrukumā. Polijas izlase vadībā izvirzījās tikai 75.minūtē, kad vārtus guva viens no Eiropas labākajiem uzbrucējiem Roberts Levandovskis.

"Tas gan nevar būt attaisnojums, bet šodien mūs visvairāk motivēja tas, kur un pret ko spēlējām. Tas deva ļoti daudz emociju. Negribējām vairāk nekā 50 tūkstošu līdzjutēju priekšā izgāzties, nospēlēt slikti. Kaut kas bija jāmaina. Taktiski nekas daudz nebija mainījies, bet stadions un daudzie līdzjutēji mūs noskaņoja daudz labāk nekā Ziemeļmaķedonijā," sacīja aizsargs Ošs.

Viņam mačā pret poļiem bija jāierobežo tieši Levandovskis. Tas gan neesot tas vieglākais uzdevums.

"Pret viņu ir ļoti grūti spēlēt. Veic daudz nestandarta darbību. Jo ilgāk domāsi un gaidīsi, jo ātrāk tevi sodīs. To mēs jau redzējām situācijā, kad Levandovskis guva vārtus," klāstīja Latvijas izlases futbolists.

Pēc pirmā puslaika mača rezultāts bija 0:0. Ošs atklāja, ka treneris Slaviša Stojanovičs esot aicinājis nomierināties un turpināt spēlēt tādā pat manierē. Esot bijis skaidrs, ka poļi otrajā puslaikā palielinās spiedienu uz vārtiem, kas arī notika.

Spēli pret Poliju Varšavā klātienē vēroja 51 112 līdzjutēju, kas ir jauns Latvijas izlases mača apmeklētības rekords.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu