Diennakts laikā ugunsdzēsējiem nācies steigties uz 74 kūlas ugunsgrēkiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Svētdien Latvijā dzēsti 74 pērnās zāles ugunsgrēki, kas ir lielākais šogad diennakts laikā reģistrēto kūlas ugunsgrēku skaits, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informācija.

Rīgā, degot kūlai nelielā platībā, aizdegās arī dārza māja 20 kvadrātmetru platībā. Mēģinot dzēst šo ugunsgrēku saviem spēkiem, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem, informēja dienestā.

Vēl dienu iepriekš tika reģistrēti 69 kūlas ugunsgrēki. Līdz ar to, kopumā aizvadītajās brīvdienās dzēsti vairāk nekā 140 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija gandrīz 200 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki tika dzēsti sestdien Iecavas novadā, kur pērnā zāle dega 30 hektāru platībā un svētdien Daugavpilī, kur kūla dega 18 hektāru platībā.

VUGD norāda, ka, iespējams, tieši kūlas degšanas rezultātā, brīvdienās nodega vairākas ēkas. Sestdien Ludzas novadā, degot kūlai viena hektāra platībā, liesmas pārmetās arī uz divām blakus esošajām saimniecības ēkām, kuras nodega, bet Rēzeknē, degot kūlai viena hektāra platībā, aizdegās arī dārza māja.

Kopumā šogad Latvijā dzēsti 236 pērnās zāles ugunsgrēki.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai, jo iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus, sīkdzīvniekus un putnu ligzdas. Iedzīvotāji aicināti sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas, bet gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks, nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.

Aizvadītajā diennaktī kopumā reģistrēti 93 dažāda veida ugunsgrēki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu