Ziemeļkorejas personāls atgriezies abu Koreju sakaru birojā (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Savstarpējo sakaru birojs Kesonā
Savstarpējo sakaru birojs Kesonā Foto: EPA/Scanpix

Ziemeļkorejas personāls atgriezies abu Koreju savstarpējo sakaru birojā, pirmdien Seulā pavēstīja Apvienošanās ministrija. Tas noticis tikai dažas dienas pēc tam, kad Phenjanas pārstāvji vienpusējā kārtā bija biroju pametuši.

Daži Ziemeļkorejas pārstāvji pirmdien atgriezušies darbā, skaidrojot, ka ieradušies strādāt savā "maiņā kā parasti".

"Līdz ar to Dienvidi un Ziemeļi sakaru birojā rīkoja konsultācijas un turpinās biroja darbu ierastajā režīmā," teikts ministrijas paziņojumā.

Ziemeļkorejas pārstāvji nav paskaidrojuši, kāpēc birojā atgriezušies vai to pametuši.

Eksperti pieļauj, ka Phenjana savu personālu atsauca, šādi vēršot spiedienu pret Seulu, lai tā savukārt cenšas ietekmēt ASV pašreizējo diplomātiju.

Ziemeļkorejas darbinieki atgriezušies pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps nedēļas nogalē tviterī bija paziņojis, ka licis atsaukt ASV Finanšu ministrijas papildu sankcijas pret Phenjanu.

Savstarpējo sakaru birojs Kesonā, Ziemeļkorejā, tika izveidots pagājušā gada septembrī kā viens no izlīguma soļiem abu Koreju starpā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu