Latvijas Arhitektūras gada balvai 2019 jau pieteikti 45 darbi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad prestižākajam apbalvojumam Latvijas arhitektūrā pieteikti 45 darbi un, kā ierasts, konkursā iesniegtos darbus vērtēs divās kategorijās - Objekti un Procesi. Žūrija šajās nedēļās sāk atsevišķu objektu apskati klātienē, ņemot vērā iesniegtos darbus un atlases žūrijas locekļu individuālos novērtējumus. Apskatot objektus, žūrija izvērtē tādus aspektus kā koncepcija, projekta vienotība, konteksts un mērogs, sabiedriskais nozīmīgums un emocionālā iedarbība. Gada balvas nominanti tiks paziņoti preses konferencē 10.aprīlī.

Latvijas Arhitektūras gada balvai 2019 pieteikto darbu vērtēšanu ir sākusi atlases žūrija - Gunta Grikmane, Ilze Mekša, Agnese Lāce, Liene Mackus, Viktors Valgums un Artūrs Analts. Nominanti, kas tālāk pretendēs uz Latvijas Arhitektūras gada balvu, tiks paziņoti 10. aprīlī preses konferencē. Pēc šā posma darbu sāks fināla žūrija, kuras sastāvā būs dažādi ārvalstu speciālisti, kā arī fināla žūrijas dalībnieki.

Konkursa apbalvošanas ceremonija notiks 17. maijā Arhitektūras nedēļas ietvaros.

Konkursa dalībniekiem bija iespēja pieteikt arhitektūras objektus un procesus vairākās kategorijās. Arī šogad balvas ietvaros tiek vērtēti ne tikai objekti - ēkas, vides objekti, interjeri, ainavu arhitektūra, - bet arī procesi - notikumi, izdevumi, izstādes un projekti, kas atstājuši iespaidu gan uz arhitektūras nozari, gan sabiedrības emocijām.

Latvijas Arhitektūras gada balvai iesniegti dažādi interesanti objekti, piemēram, festivāla LAMPA platformas kokos, Lielplatones vešūža restaurācija, Alūksnes Bānīša stacija, Zema enerģijas patēriņa privātmāja Mežaparkā un citi.

Visus konkursam pieteiktos darbus iespējams apskatīt šeit.

Latvijas Arhitektu savienības rīkotais konkurss šogad norisināsies jau divdesmit ceturto reizi, un tas ir atzīts par Latvijā augstāko apbalvojumu nozarē. Apbalvošanas mērķis ir ne tikai akcentēt un cildināt vērienīgākos sasniegumus Latvijas arhitektūrā, bet arī veicināt nozares attīstību. Latvijas Arhitektūras gada balvas ietvaros tiek pasniegti trīs pakāpju apbalvojumi: Atlases žūrijas balva savā kategorijā un diploms visiem atlases žūrijas izvirzītajiem nominantiem, Fināla žūrijas balvas, kas tiek pasniegtas labākajiem fināla darbiem saskaņā ar fināla žūrijas lēmumu jeb sudraba ananasi, kā arī zelta ananass - Latvijas Arhitektūras Lielā gada balva 2019 jeb Grand Prix, kas tiek pasniegta vienam fināla darbam saskaņā ar fināla žūrijas lēmumu.

Pagājušajā gadā Latvijas Arhitektūras Lielā gada balva jeb zelta ananass tika pasniegta arhitektei Ilzei Mekšai par Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas renovācijas darbiem.

Sudraba ananasus ieguva Rīgā esošās, Ģertrūdes ielas 121 daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku lit.001, lit.002 un lit.003 rekonstrukcija autores Agnese Lāce, Renāte Pablaka un Inese Buša; Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas rekonstrukcija un A korpusa jaunbūves 1.kārtas autori; vides objekts - bērnu laukums “Labirints”, kuru veidoja Liene Mackus sadarbībā ar SIA Balta istaba un arhitektiem Ilzi Rukmani-Poču, Gati Grāveri, Andri un Modri Festeriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu