Levandovskis: Pret Latviju gribējās ātrāk izšķirt mača likteni

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roberts Levandovskis
Roberts Levandovskis Foto: EPA/Scanpix

Polijas futbola izlases līderis un komandas kapteinis Roberts Levandovskis paudis vilšanos, ka viņam neizdevās gūt vārtus pret Latvijas izlasi jau pirmajā puslaikā.

Latvijas futbolisti svētdien Varšavā 51 112 skatītāju klātbūtnē ar rezultātu 0:2 piekāpās spēcīgajai Polijas izlasei. Šī kļuva par visu laiku apmeklētāko Latvijas futbola valstsvienības spēli.

Pirmajā puslaikā Latvijas futbolisti izdarīja pat vairāk sitienu nekā pretinieki - attiecība 9:8 (vārtu rāmī 3:2). Savukārt kopumā šajā mačā latvieši veica 12 sitienus (4 no tiem vārtu rāmī), bet poļi izdarīja 22 sitienus (8 vārtu rāmī).

Levandovskis mača 76. minūtē izvirzīja vadībā Polijas izlasi, bet 84. minūtē mājiniekiem pārsvaru dubultoja Kamils Gliks.

"Nav svarīgi, kurš gūst vārtus. Svarīgākais ir komandas rezultāts, jo mēs spēlējam ar vienu mērķi. Izcīnījām trīs punktus, taču vēlējos, kaut mēs būtu ātrāk izšķīruši mača likteni. Ja mēs pirmajā puslaikā vairāk cīnītos, šī spēle galā izskatītos savādāk," Polijas Futbola asociācija citē Levandovski. 

"Par laimi pēc divām spēlēm mums ir maksimums - izcīnīti seši punkti. Tās bija mūsu mērķis, un mēs to paveicām," piebilda uzbrucējs.

Levandovskis karjerā aizvadījis 104 mačus Polijas izlases rindās un kopumā guvis 56 vārtus.

Mačā pret Latviju pirmajā puslaikā Levandovskis trāpīja pa vārtu stabu.

"Šodien man bija liela degsme gūt vārtus - šeit "PGE National" stadionā. Zināju, ka man tas izdosies, ja būšu izsalcis pēc vārtu gūšanas. Tomēr izniekoju izdevību, trāpot pa vārtu stabu," kritiski sevi vērtēja Polijas izlases kapteinis.

Levandovskis vēl arī piebilda, ka Polijas izlasei mačs pret Latviju dos labumu nākamajās spēlēs, jo komanda pierādījusi, ka neatkarīgi no pretinieka spēlējusi ļoti mērķtiecīgi un centusies gūt vārtus.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā Polija ieņem 20. vietu, bet Latvija atrodas 131. pozīcijā.

Pašlaik 30 gadus vecais Levandovskis ikdienā pārstāv Minhenes "Bayern" komandu, kuras rindās ar 18 gūtiem vārtiem viņš šosezon ir labākais snaiperis Vācijas bundeslīgā.

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra turpinājumā Latvijas izlase nākamās divas spēles aizvadīs vasarā, savā laukumā uzņemot Izraēlu (7. jūnijs) un Slovēniju (10. jūnijs).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu