76 gadu vecumā mirusi mūzikas leģenda Skots Volkers

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Skots Volkers
Skots Volkers Foto: Publicitātes foto/4AD

76 gadu vecumā mūžībā devies 1960. gadu tīņu elku grupas "The Walker Brothers" renegāts - mūzikas leģenda Skots Volkers (Scott Walker), ziņo ārvalstu prese.

Volkera nāves faktu pirmdien apstiprinājusi izdevniecība "4AD". Nāves iemesls nav zināms. 

60. gados viņš bija jauniešu kulta grupas "The Walker Brothers" dalībnieks, taču, pametis grupu, kas bija slavena ar tādiem hitiem kā "Make It Easy On Yourself" un "The Sun Ain't Gonna Shine Anymore", Volkers atklāja Žaka Brela mūziku un pievērsās solokarjerai - kļuva slavens 60. gados ar savu "sinatrisko" dziedāšanas manieri laikā, kad valdīja rokmūzikas revolūcija.

Pie mūzikas vēstures šedevriem jāmin Volkera četri ieraksti - "Scott", "Scott 2", "Scott 3" un "Scott 4".

70. gados par Volkeru sajūsminājušies Deivids Bovijs un Braiens Īno, 90. gados - "Pulp" (Volkers pat producējis Džārvisa Kokera un kolēģu 2002. gada albumu) un Radiohead, kas savā dokumentālajā filmā "Meeting People Is Easy" iekļāva Volkera skaņdarbu "On Your Own Again". 

Kopš slavas gadiem 50. un 60. gados Volkers izvairījies no sabiedrības uzmanības, preses un dzīvojis noslēgtu ekscentriķa dzīvi. 

TVNET albuma recenzija: Scott Walker "The Drift".

Intervija ar Skotu Volkeru (angļu val.)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu