"Auļi" uzfilmē video aiz polārā loka

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Indrēvics

Dūdu un bungu grupa "Auļi" nofilmējusi video kompozīcijai "Orbina". Filmēšana notika aiz polārā loka un dažbrīd termometra stabiņš noslīdēja arī zem mīnus 30 grādu atzīmes, informē grupa. 

Jau ziņots, ka “Auļi” izsludinājuši Latvijas koncertturneju 2019. gada septembrī ar īpašu starptautisku programmu “Senču balsis”, kas radīta sadarbībā ar māksliniekiem no dažādām pasaules valstīm. 

“Auļi” devušies pasaulē, lai iepazītos ar dziedātājiem, kuri pārstāv senas un neparastas dziedāšanas tradīcijas un tehnikas. Šoreiz uzmanība pievērsta jaudīgām vīriešu balsīm, kas raksturo kādu reģionu. Skaņdarbos pazīstamu izpildītāju dziedājums no ģeogrāfiski atšķirīgām vietām ir sapludināts ar Auļu latviešu muzikālajās tradīcijās balstīto spēcīgo instrumentālo mūziku, radot iespaidīgu pasaules mūzikas programmu.

Kā pirmo koncerta viesi “Auļi” pieteica rīkles dziedātāju no Mongolijas Batzorig Vaanchig. Otrais viesmākslinieks, ar kuru ir ierakstītas vairākas dziesmas un uzņemts minētais videoklips ir sāmu joikotājs Kai Somby.

Klips tapis viesojoties Norvēģijas ziemeļos, satiekot ziemeļblāzmu un ziemeļbriežus.

Klipa veidotājs ir Mārcis Ābele. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu