Tiesai nodod lietu par vīrieša nejaušu nošaušanu pērn janvārī biroju ēkā Mūkusalas ielā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Prokuratūra nesen nodevusi Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai krimināllietu, kurā par vīrieša nejaušu nošaušanu pērn janvārī Pārdaugavā apsūdzēts viņa kolēģis.

Persona apsūdzēta pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, par prettiesisku nonāvēšanu aiz neuzmanības, ja nonāvēšana izdarīta, rīkojoties ar šaujamieroci, un šaujamieroča lietošanas nosacījumu vai kārtības pārkāpšanu, pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Apsūdzētajai personai bija izsniegta šaujamieroča nēsāšanas atļauja.

Lietu tiesa plāno sākt skatīt 12.jūnijā plkst.10.30.

Jau ziņots, ka 2018.gada 26.janvāra rītā policija saņēma izsaukumu uz kādu biroju ēku Mūkusalas ielā, kur iekštelpās bija nošauts 1982.gadā dzimis vīrietis. Aizdomās par šo nodarījumu tika aizturēts 1980.gadā dzimis vīrietis. Vīrieši bijuši kolēģi un strādājuši vienā uzņēmumā.

Jau sākotnēji policija, novērtējot notikušā apstākļus, secināja, ka šāviens bija nelaimes gadījums.

Prokuratūra plašāku informāciju par nozieguma apstākļiem nesniedz, taču apliecināja, ka apsūdzētais un cietušais nav bijuši apsargi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu