Sirmgalvju dubultslepkavībā aizdomās turamais, iespējams, iepriekš draudējis (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vandzes pagasta veinsēta "Ceļinieki"
Vandzes pagasta veinsēta "Ceļinieki" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vandzenes pagasta iedzīvotāji nespēj atgūties no piektdien “Ceļinieku” mājās notikušās dubultslepkavības. Viens no vīriešiem, kurš tiek turēts aizdomās par latviešu brīvības cīnītāja Gunāra Astras brāļa Harija Astras un viņa dzīvesbiedres Martas Niedras slepkavību, jau iepriekš abiem draudējis, TVNET atklāja vietējie iedzīvotāji. Šis vīrietis palīdzējis saimniecībā blakus dzīvojošai sirmgalvei – Martas māsai.

“Ceļinieku” mājas apkārtne ir sakopta un klusa – it kā saimnieki uz brīdi būtu izgājuši no mājām. 94 gadus vecais Harijs un 83 gadus vecā Marta te, pašu atjaunotajā mājā starp grāmatām, mīļām lietām un piemiņas vietas pagalmā pazīstamajam disidentam – Harija jaunākajam brālim Gunāram Astram, nodzīvoja daudzus laimīgus gadus. “Vecā kaluma inteliģence, kādu ir ļoti maz,” tā abus raksturo pagastā.

1962.gadā dzimušais vīrietis, kuru piektdienas vakarā asinīm notraipītu, alkohola reibumā aizturēja netālu no spēļu zāles Talsos, kādu laiku mitinājās pie Martas kundzes māsas - palīdzēja sirmgalvei saimniecībā. "Kamēr nedzēra, bija izpalīdzīgs," par viņu teica vietējie.

Par Hariju un Martu – diviem patiesi viediem, gaišiem cilvēkiem; ko vietējie zina par abiem vīriešiem, kurus policija aizturējusi aizdomās par slepkavību, un ko viens no viņiem iepriekš teicis Martas māsai, pensionētai skolotājai, kā arī par to, kāda “sērga” pārņēmusi laukus, apdraudot vientuļus, vecus cilvēkus, lasiet un skatieties TVNET otrdien, 26.martā. 

TVNET policijā apliecināja, ka viens aizdomās par sirmgalvju dubultslepkavību Talsu novadā apcietinātais vīrietis agrāk sodīts un nonācis policijas redzeslokā. 

1991.gadā dzimušais vīrietis agrāk ir sodīts par mantiskiem noziegumiem. Arī vecākais vīrietis iepriekš bijis policijas redzeslokā, taču policijā neprecizēja, par ko tieši. Apcietinātie vīrieši ir vietējie iedzīvotāji - abi no Vandzenes.

Policija turpina izmeklēšanu, taču patlaban neatklāj, kādā veidā cietušajiem nodarīti miesas bojājumi.

Jau ziņots, ka pagājušās piektdienas vakarā Talsu iecirknī saņemts izsaukums uz kādu spēļu zāli Talsu novadā. TVNET policijā pastāstīja, ka 1962.gadā dzimis vīrietis bija izgājis no spēļu zāles un minējis, ka piedalījies slepkavībā. Kāds to sadzirdējis un paziņojis policijai.

Ierodoties notikuma vietā, policisti 1962.gadā dzimušo vīrieti, kurš bija stiprā alkohola reibumā, aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. Viņu ievietojot īslaicīgās aizturēšanas telpā, likumsargi uz aizturētā apģērba pamanījuši asins traipus. Vīrietis atzinies, ka ir piedalījies slepkavībā kādā privātmājā Talsu novadā.

Policija nekavējoties izbrauca uz vīrieša norādīto adresi, kur tika atrastas divu personu mirstīgās atliekas. Uz 1925.gadā dzimuša vīrieša un 1936.gadā dzimušas sievietes ķermeņiem bija redzamas vardarbīgas nāves pazīmes.

Vienlaikus, turpinot iepriekš aizturētā vīrieša pratināšanu, noskaidrots otrs iesaistītais - kāds 1991.gadā dzimis vīrietis, kurš tika aizturēts tās pašas dienas naktī ap plkst.1.20.

Aizturētie vīrieši policistiem liecinājuši, ka abi piektdien kopīgi lietojuši alkoholiskos dzērienus, taču pietrūcis naudas, tāpēc nolūkā to iegūt devušies uz tuvumā esošo privātmāju. Tur noslepkavoti abi sirmgalvji.

Neoficiāla informācija liecina, ka noslepkavotie ir Latvijas brīvības cīnītāja, PSRS disidenta Gunāra Astras vecākais brālis Harijs Astra un viņa sieva.

Svētdien tiesa abiem aizdomās turētajiem vīriešiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Viņiem kā maksimālais sods draud mūža ieslodzījums.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu